Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'dan ''hac'' açıklaması

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Hac organizasyonuna ilişkin düzenlemelerin duyurulmasının geciktiğini söyledi.



BaÅŸkent Riyad'da konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kasabi, ülkesinin Kovid-19'la mücadelede dünyada ilk sırada yer aldığını belirtti.

Kovid-19'un sürekli mutasyona uÄŸraması ve birçok ülkede aşılara ulaşım imkanı olmaması gibi etkenlerden dolayı bu yılki Hac organizasyonuna iliÅŸkin düzenlemelerin duyurulmasının geciktiÄŸini aktaran Kasabi, yakın zamanda Hac ve SaÄŸlık bakanlarının bu yılki Hac organizasyonuyla ilgili açıklamaları yapacaklarını ifade etti.

Kasabi, ülkesinde ÅŸu ana dek yaklaşık 15 milyon kiÅŸiye Kovid-19 aşısı yapıldığını, ülke nüfusunun yüzde 40'ının aşılandığını duyurdu.

Kovid-19 aşısı yaptırmanın zorunlu olmadığını belirten Kasabi, "Koronavirüs salgını, mutasyona uÄŸrayan, hızlı yayılan ölümcül bir hastalıktır. Aşı kullanımı zorunlu deÄŸil ancak, kiÅŸinin kamuya ait alanlara çıktığında, resmi dairelere ve özellikle alışveriÅŸ yerlerine gitmek istediÄŸinde aşı olması gerekir. Önce insan saÄŸlığı. Kraliyet, bunu gerçekleÅŸtirmek için sert önlemler almıştır." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.