Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu'nun rakibi Bennett: Birçok Müslümanı öldürdüm, bunda bir problem görmüyorum

İsrail ordusunda eski bir komando olan Bennett, "Ben birçok Arab'ı öldürdüm ve bunda bir problem görmüyorum." ifadesinin de sahibi.



Siyasete 2005'te Binyamin Netanyahu'nun yardımcısı olarak giren Bennett, mecliste güven oyu alırsa 12 yıldır BaÅŸbakanlık görevini sürdüren Netanyahu'yu koltuÄŸundan eden isim olacak.

"Birçok Arap'ı öldürdüm"

Ä°srail ordusunda eski bir komando olan Bennett, "Ben birçok Arab'ı öldürdüm ve bunda bir problem görmüyorum." ifadesinin de sahibi.

Sıfırdan kurduÄŸu teknoloji firmasıyla dolar milyoneri haline gelen Ä°srailli siyasetçi, kariyeri boyunca aşırı saÄŸcı seçmene hitap etti.

Netanyahu'nun hükümetlerinde görev aldı

Ä°ÅŸgal altındaki Filistin toprağı olan Batı Åžeria'nın bazı bölümlerinin Ä°srail'e ilhak edilmesi gerektiÄŸini de savunan Bennett, geçmiÅŸteki Netanyahu hükümetlerinde Ekonomi ve Milli EÄŸitim bakanlıkları da dahil birçok pozisyonda yer aldı.

Ä°srail'in geçen ay Gazze'ye düzenlediÄŸi ve 254 Filistinlinin hayatını kaybettiÄŸi saldırıların Hamas'la varılan ateÅŸkes neticesinde son bulmasının ardından Bennett, Netanyahu'nun rakibi olan ana muhalefetteki Gelecek Var Paritisi lideri Yair Lapid'le koalisyon kurmak için anlaÅŸtı.

Ä°ki yıl sonra görevi devredecek

Meclis'te 7 milletvekili ile temsil edilen saÄŸcı Yamina partisin lideri olan Bennett, bu anlaÅŸmaya göre ilk iki yıl baÅŸbakanlık görevini yürütecek. Daha sonra ise son iki yıl için bu görevi Lapid'e devredecek.

SaÄŸcı, solcu, merkez ve Ä°srail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Ä°slamcı partilerden oluÅŸan sekiz ortaklı koalisyon hükümetinin bu kadar uzun ömürlü olması zor gözüküyor.

Anne ve babası ABD doÄŸumlu olan Bennett, siyasi kariyeri boyunca Filistinlilere karşı kullandığı saldırgan üslubuyla manÅŸetlerden düÅŸmedi. Bennett, 2012 yılında Yahudi Evi partisinin liderliÄŸine seçildi.

Filistinlilere 'terörist' demiÅŸti

Naftali Bennett, 2013 yılında "Ben birçok Arap'ı öldürdüm ve bunda bir problem görmüyorum. Filistinli teröristler serbest bırakılmak yerine öldürülmeli." sözlerini sarf etmiÅŸti.

Batı Şeria'nın "işgal altında olmadığını ve Filistin diye bir devlet bulunmadığını" savunan Bennett, 2018 yılında Yahudi Evi partisinin adını Yamina olarak değiştirmiş ve Netanyahu liderliğindeki koalisyonda yer almıştı.

Ä°srail'de 23 Mart'ta yapılan genel seçimlerde Bennett'in partisi Yamina 7 milletvekili çıkarmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.