Sosyal Medya

Güncel

Hamas: Direniş, ümmetin umududur

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Fethi Hammad, ülkedeki direnişin, Filistin'in özgürlüğü için ümmetin umudu haline geldiğini söyledi.



Hamas'ın Gazze Åžeridi'nin kuzeyinde düzenlediÄŸi zafer kutlaması etkinliÄŸinde konuÅŸan Hammad, Ä°srail saldırısı sırasında Gazze, Batı Åžeria ve 48 topraklarında yaÅŸayan tüm Filistinlilerin Kudüs için akın ettiÄŸini belirtti.

Hammad, Filistinlilerin yalnız olmadığını, sabır ve metanetli duruÅŸlarının boÅŸa gitmediÄŸini hatırlatarak, Arapların ve Ä°slam nyasının artık onların arkasında olduÄŸunu vurguladı.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ve Ä°srail Savunma Bakanı Benny Gantz'a mesaj yollayan Hammad, "Geri dönerseniz biz de daha büyük ve daha uzun menzilli atışlarla geri döneriz" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte konuÅŸma yapan el-Kassam'ın Beyt Hanun BirliÄŸi Komutanı Ebu Hamza, son savaÅŸa Kudüs'ten dolayı girildiÄŸini belirterek "Kanlarımız ve canlarımız Kudüs'e feda olsun" dedi.

"Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları, Ä°srail saldırıları sırasında gösterdiÄŸi performansla düÅŸmandan önce dosta sürpriz yaptı" diyen Ebu Hamza, tüm dünyaya Ä°srail'in örümcek ağı gibi zayıf ve kartondan bir devlet olduÄŸunu gösterdiklerinin altını çizdi.

Ä°srail'e karşı zafer kutlamaları olarak düzenlenen etkinliÄŸin sonunda Ä°srail saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri onurlandırıldı. Etkinlikte ayrıca, el-Kassam Tugaylarının silah gücünü gösteren geçit törenleri yapılırken, izleyenlerin üzerinden "Ebabil" türü insansız hava araçlarının uçuÅŸ yaptığı gösteriler de düzenlendi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

Ä°srail'in saldırılarında 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiÅŸ, 1948 kiÅŸi yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.