Sosyal Medya

Güncel

Filistin lideri Abbas, Mısır İstihbarat Başkanı'yla görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile 'Gazze'nin yeniden imarı ve İsrail'le kapsamlı ateşkes çabalarındaki son gelişmeleri' değerlendirdi.



Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, Ramallah'ta Mısır Ä°stihbarat BaÅŸkanı Kamil ile bir araya geldi.

GörüÅŸmede, bölgede barış, güvenlik ve istikrara giriÅŸ anlamına gelen Filistin ulusal diyaloÄŸu ve siyasi ufuk belirleme konularında görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunuldu.

Kamil, Abbas'a Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi'nin "atılan tüm adımlarda ve gerçekleÅŸtirilen giriÅŸimlerde Mısır'ın Filistin yönetimiyle çalışmayı ve koordinasyonu sürdüreceÄŸi" mesajını aktardı.

 
 

Mısır Ä°stihbarat BaÅŸkanı Kamil, Ä°srail'in Gazze'ye düzenlediÄŸi son saldırıların ardından ateÅŸkesin kalıcı hale getirilmesi, Gazze'nin imarı ve Hamas'ın elindeki Ä°srailli esirler konusunu görüÅŸmek üzere çıktığı bölge turunun ilk durağı Ä°srail'de BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmiÅŸti.

Kamil'in ziyaretiyle eÅŸ zamanlı olarak Kahire'yi ziyaret eden Ä°srail DışiÅŸleri Bakanı Gabi Ashkenazi de Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžukri ile farklı düzeylerde benzeri konularda görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.