Sosyal Medya

Güncel

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destekte bulunacağını açıkladı

Katar, İsrail saldırılarından büyük zarar gören Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destekte bulunma kararı aldı.



Katar DışiÅŸleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Twitter hesabından "Filistin'deki kardeÅŸlerimizin bağımsız bir devlet kurarak adil ve kalıcı bir çözüme ulaÅŸmalarına destek olmaya devam edeceÄŸiz." paylaşımında bulundu.

Al Sani, Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin talimatıyla ülkesinin Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolarlık destekte bulunacağını belirtti.

Katar DışiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı Muhammed el-Ä°madi baÅŸkanlığındaki Gazze'yi Yeniden Ä°mar Komitesi, Gazze halkına hizmet eden ve yıllardır süren ablukanın etkilerini hafifleten projelerin hayata geçirilmesinde büyük rol oynuyor.

Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi de Ä°srail saldırılarından büyük zarar gören Gazze'nin imarı için 500 milyon dolarlık yardım yapılacağını duyurmuÅŸtu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

Son verilere göre, Ä°srail'in Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılarda can kaybı 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.