Sosyal Medya

Güncel

Katar Emiri Şeyh Temim, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi ülkesine davet etti

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi Doha'ya davet ettiği bildirildi.



Mısır CumhurbaÅŸkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin, resmi temaslarda bulunmak üzere baÅŸkent Kahire'ye gelen Katar DışiÅŸleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'yi kabul ettiÄŸi belirtildi.

GörüÅŸmede Sisi'nin, Katar Emiri Åžeyh Temim tarafından kendisine gönderilen mektubu teslim aldığı kaydedildi.

Katar Emiri'nin mektupta Sisi'yi Doha'ya davet ettiÄŸi, iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi yönündeki arzusunu dile getirdiÄŸi ve bölgesel geliÅŸmelere de deÄŸindiÄŸi aktarıldı.

Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžukri, Mısır Ä°stihbarat Servisi BaÅŸkanı Abbas Kamil ve Katar Devlet Güvenlik TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Abdullah el-Halifi'nin de görüÅŸmede hazır bulunduÄŸu ifade etildi.

Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediÄŸi" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik iliÅŸkilerini kesmiÅŸ ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya baÅŸlamıştı.

Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde 5 Ocak'ta yapılan 41. Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi Zirvesi'nde, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik iliÅŸkilerini yeniden tesis ettiÄŸi ve ambargonun kaldırıldığı açıklanmıştı.

Mısır yönetimi, 18 Ocak'ta Katar uçaklarına hava sahasını açmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.