Sosyal Medya

Güncel

Filistinlilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Filistinliler, Harem-i Şerif’te kılınan cuma namazı sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehinde sloganlar atarak Erdoğan'ı Gazze'ye askeri destek vermeye davet etti.



Filistinliler, Harem-i Åžerif’te kılınan cuma namazı sonrası, Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi ile Kubbetu’s Sahra arasındaki revakların altında abluka altındaki Gazze Åžeridi’ne destek gösterisi düzenledi.

Filistin ve Tevhid bayraklarının açıldığı gösteride, tekbirler ile Hamas lehine ve Ä°srail karşıtı sloganlar atıldı.

Yüzlerce Filistinlinin katıldığı gösteride, ayrıca CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a Gazze’ye askeri destek çaÄŸrısı yapıldı.

Cuma hutbesinde Gazze Åžeridi ve Mescid-i Aksa’daki olaylar ele alındı
Kudüs ve Filistin Eski Müftüsü Åžeyh Ä°krime Sabri, okuduÄŸu cuma hutbesinde Mescid-i Aksa’nın Ä°srail’in DoÄŸu Kudüs’ü iÅŸgal ettiÄŸi 1967’den bu yana bu kadar saldırıya maruz kalmadığını vurguladı.

Åžeyh Sabri, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduÄŸunu ve “iÅŸgal devletinin” buradan elini çekmesi gerektiÄŸini söyledi.

Ä°srail’in abluka altındaki Gazze Åžeridi’ne düzenlediÄŸi saldırıya da dikkati çeken Åžeyh Sabri, saldırının durdurulması gerektiÄŸini kaydetti.

Åžeyh Sabri, hutbe sonrası Gazze Åžeridi ve Mescid-i Aksa için dua etti.

Kudüs Ä°slami Vakıflar Ä°daresi’nden yapılan yazılı açıklamada 20 bini aÅŸkın Filistinlinin Mescid-i Aksa’da kılınan cuma namazına iÅŸtirak ettiÄŸi belirtildi.

KAYNAK: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.