Sosyal Medya

Güncel

Soykırım suçlusu Karadzic, İngiltere'ye nakledilmesine karşı çıktı

Cezasının kalan bölümünü İngiltere'de geçirmesine karar verilen Sırp kasabı Radovan Karadzic, bu karara itiraz etti.



Radovan Karadzic'in avukatı Peter Robinson'un tarafından Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması'na (IRMCT) sunulan itiraz dilekçesinde, Ä°ngiltere hapishanelerindeki Müslüman sayısının çokluÄŸu sebebiyle müvekkilinin güvenliÄŸinin tehlikede olabileceÄŸi kaydedildi.

Karadzic, Srebrenica katliamını gerçekleÅŸtiren Sırp General Radislav Krstic ve Liberya'nın eski devlet baÅŸkanı Charles Taylor'ın Ä°ngiltere'deki hapishanelerde cezalarını çektikleri sırada yaÅŸanılan güvenlik zafiyetlerine deÄŸinerek cezasının geri kalan bölümünü hapishanelerdeki Müslüman yoÄŸunluÄŸu az olan bir ülkede geçirmeyi talep etti.

Bu sebeple Karadzic'in avukatları dilekçede, Ä°ngiltere yerine Finlandiya veya Danimarka'nın tercih edilmesini istedi.

Cezanın kalanı için Ä°ngiltere'ye sevk edilmesine karar verilmiÅŸti

Lahey'deki eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) savaÅŸ ve soykırım suçlusu olarak müebbet hapse mahkum ettiÄŸi Radovan Karadzic'in cezasının kalanını çekmek üzere Hollanda'dan Ä°ngiltere'ye nakil edilmesine karar vermiÅŸti.

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Dominic Raab, Twitter'dan yaptığı açıklamada Karadzic'in, soykırımdan hüküm giyen çok az sayıda kiÅŸiden biri olduÄŸu ve hapis cezasının kalan 30 yılını Ä°ngiltere'de çekmesini istediklerini kaydetmiÅŸti.

Lahey'deki eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesince (ICTY) 2016'da soykırım, savaÅŸ suçları ve insanlığa karşı suçlardan 40 yıl hapis cezasına çarptırılan Karadzic, 2019'da sonuçlanan temyiz davasında ise müebbet hapse mahkum edilmiÅŸti.

Bosna Hersek'teki savaÅŸta Sırpların lideri olan Karadzic, aralarında Srebrenitsa soykırımı da olmak üzere 1992 ile 1995 yılları arasında iÅŸlenen savaÅŸ suçları ve insanlığa karşı suçlardan cezalandırılmıştı.

KAYNAK: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.