Sosyal Medya

Güncel

Arap Birliği, Filistin için toplanıyor

Arap Birliği, Filistin'in talebi üzerine yarın Katar başkanlığında Kahire'de olağanüstü toplanarak işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik İsrail saldırılarını görüşecek.



Arap BirliÄŸi, Filistin'in talebi üzerine yarın olaÄŸanüstü toplanarak iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te Filistinlilere yönelik Ä°srail saldırılarını görüÅŸecek.

Arap BirliÄŸi Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, toplantının daimi üyeler nezdinde Katar baÅŸkanlığında Kahire'de toplanacağını söyledi.

Zeki açıklamasında, toplantıda Ä°srail'in iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'teki saldırı ve ihlallerinin ele alınacağını ifade ederek, 'Mescid-i Aksa baÅŸta olmak üzere Ä°slami mukaddesata karşı iÅŸlediÄŸi suçların masaya yatırılacağını' belirtti.

Toplantıda ayrıca, 'Ä°srail'in Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara müdahalesi ve Åžeyh Cerrah Mahallesi baÅŸta olmak üzere iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te Filistinlilerin yerleÅŸim yerlerinin gasp edilmesinin' de görüÅŸüleceÄŸi bildirildi.

Ä°ÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs, Åžeyh Cerrah Mahallesi'nde yaÅŸayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oldu. Ayrıca Ä°srail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi artırdı.

Ä°srail polisi, dün akÅŸam teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmiÅŸti. Filistin Kızılayı, Ä°srail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı.

Sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate müdahale: 10 yaralı
Bu arada Ä°srail polisi, sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale ederek 10 kiÅŸiyi yaraladı.

Haremi-i Åžerif'te kılınan sabah namazının ardından yüzlerce kiÅŸi, Kıble Mescidi ile Kubbetüs Sahra arasında toplanarak Filistin ve Hamas bayrakları açtı.
"Canımız kanımız feda olsun sana ey Aksa" ve "Hepimiz Åžeyh Cerrah'ız" (Ä°srail'n bazı Filistinlileri evlerinden çıkarmak istediÄŸi DoÄŸu Kudüs mahallesinin adı) ÅŸeklinde sloganlar atan yüzlerce kiÅŸi, daha sonra Aksa'nın Aslanlı Kapı ve Hutta Kapısı'na doÄŸru yürüyüÅŸe geçti.

Bu iki kapının dışında bekleyen Ä°srail polisi Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale etti. Filistinliler ise polise taÅŸ ve ÅŸiÅŸe atarak karşılık verdi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, müdahalede 10 Filistinli plastik mermiyle yaralandı.

Kaynak: Euronews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.