Sosyal Medya

Güncel

Geri çekilme bekleniyordu... ABD’den Afganistan’a takviye birlik

ABD yönetimi, geçtiğimiz haftalarda 2011 yılından beri Afganistan topraklarında bulunan ABD ordusunun geri çekileceğini açıklamıştı. Ülkedeki barış görevlerinin sonuna geldiğini söyleyen ABD yönetiminin bu kararının ardından Mayıs ayı başında bölgeden çekilmeye başlayan askerlere dair yapılan yeni bir açıklama, büyük yankı uyandırdı. Biden yönetiminin, bölgedeki birlikleri korumak için Afganistan’a ağır bombardıman uçakları gönderdiği ortaya çıktı.



ABD BaÅŸkanı Joe Biden'ın, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümüne kadar Afganistan'da bulunan tüm Amerikan askerlerinin geri çekileceÄŸini açıklamasının ardından, ülkede hareketlilik baÅŸladı.

1 Mayıs'ta baÅŸlayan geri çekilme sürecinde ABD askerlerinin kontrolünde bulunan Antonik Kampı'nda devir teslim töreni yapılması ve ABD bayrağının indirilerek yerine Afganistan bayrağının göndere çekilmesi, dünya çapında yankı uyandırmıştı.

TAKVÄ°YE BÄ°RLÄ°K AÇIKLAMASI

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, çekilmenin henüz yüzde 6'sının tamamlandığı bildirilirken, takviye birlik kararı büyük ses getirdi.

ABD yönetimi, çekilme sürecinde Afganistan'da bulunan Amerikan ve NATO askerlerini korumak için ülkeye takviye birlikler gönderildiÄŸini açıkladı.

AÄžIR BOMBARDIMAN UÇAKLARI KONUÅžLANDIRILDI

Aralarında savaÅŸ ve ağır bombardıman uçaklarının da bulunduÄŸu askeri ekipmanların, ülkeye ulaÅŸtığı bildirildi. Buna göre halen Afganistan'da bulunan 2 bin 500 ordu mensubu ve 16 bin sözleÅŸmeli çalışanı korumak için altı adet B-52 uzun menzilli bombardıman uçağı ve 12 adet F-18 savaÅŸ uçağı, ülkeye konuÅŸlandırıldı.

Takviye birliklerin, Taliban'dan gelecek olası bir saldırıya karşı önlem olarak konuÅŸlandırıldığı belirtilirken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ÅŸu ana dek her ÅŸeyin plana uygun bir ÅŸekilde ilerlediÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.