Sosyal Medya

Güncel

Batılı ülkelerden Libya için seçimde kolaylık çağrısı

ABD, İtalya, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'nın Libya büyükelçiliklerinden yapılan ortak yazılı açıklamada, seçimlerin belirlenen zamanda yapılmasına hazırlanmaları için kurumları desteklemenin önemi vurgulandı.



Batılı 5 ülkenin Libya büyükelçilikleri, ülkede 24 Aralık'ta yapılması beklenen seçimlerin kolaylaÅŸtırılması çaÄŸrısında bulundu.
 
BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2570 sayılı kararının hatırlatıldığı açıklamada, Ulusal Birlik Hükümeti ve Temsilciler Meclisine 24 Aralık seçimlerini kolaylaÅŸtırma çaÄŸrısı yapıldı.
 
Açıklamada, Libya makamlarından, anayasa ve seçimlerin hukuki altyapısı üzerinde, daha önce belirlenen tarih olan 1 Temmuz'a kadar anlaÅŸmaya varmaları istendi.
 
Siyasi ve güvenlik düzenlemelere ek olarak teknik ve lojistik hazırlıkların önemine dikkat çekilen açıklamada, "Seçimlere hazırlanmada temel rolü olan ilgili devlet organlarında, onları aksatacak herhangi bir deÄŸiÅŸiklik yapmak için uygun zaman deÄŸildir." ifadesine yer verildi.
 
BM öncülüÄŸünde, farklı siyasi ve sosyal kesimleri temsilen seçilen 75 kiÅŸi ile yürütülen Libya Siyasi Diyalog Forumu, ülkede 24 Aralık 2021'de baÅŸkanlık ve parlamento seçimlerine gidilmesini kararlaÅŸtırmış ve seçimlerin anayasal temelini görüÅŸmek üzere "Siyasi Diyalog Forumu Hukuk Komitesi" organize edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.