Sosyal Medya

Güncel

Oruç tutan müslüman gazeteciye hücre hapsi

Myanmar'da askeri darbe karşıtı protestoları haberleştirdiği için şubatta gözaltına alınan Müslüman gazeteci Kay Zon Nway'ın, ramazanda oruç tuttuğu için hücre hapsine alındığı öğrenildi.



Myanmar'da askeri darbe karşıtı protestoları haberleÅŸtirdiÄŸi için ÅŸubatta gözaltına alınan Müslüman gazeteci Kay Zon Nway'ın, ramazanda oruç tuttuÄŸu için hücre hapsine alındığı öÄŸrenildi.

Myanma Now internet sitesinde çalışan gazeteci Nyaw'ın avukatı Nilar Khine, dünkü duruÅŸmasında müvekkilinin 28 Nisan'dan bu yana hücrede tutulduÄŸunu belirtti.

_Sy3aFj1

 
 

Nyaw'ın ramazan dolayısıyla oruç tuttuÄŸu için açlık grevi yaptığı zannedilerek hücreye alındığını aktaran avukat Khine, "Nyaw, içeride bulunduÄŸu sürede hiçbir protestoya giriÅŸmedi. Sadece ramazan ayından ötürü oruç tuttu. Sebepsiz yere hücre hapsinde tutuluyor." dedi.

Khine, müvekkilinin hücreden çıkarılması için askeri mahkemeye talepte bulunduÄŸunu açıkladı.

Siyasi Tutuklulara Yardım KuruluÅŸunun (AAPP) verilerine göre, 1 Åžubat darbesinden bu yana Myanmar'da 48 gazeteci gözaltında tutuluyor.

kzn

 
 

- Myanmar'da askeri darbe

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Åžubat'ta yönetime el koymuÅŸtu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve DışiÅŸleri Bakanı Aung San Suu Çii baÅŸta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olaÄŸanüstü hal ilan etmiÅŸti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestoculara silahlı müdahalesi sonucu ÅŸimdiye kadar 772 sivil yaÅŸamını yitirdi.

Ülkede geniÅŸ katılımlı gösteriler sürerken, gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.