Sosyal Medya

Güncel

Myanmar'daki darbe protestolarında ölü sayısı 753'e yükseldi

Myanmar'da askeri darbeye karşı sürdürülen protestolarda, cuntanın silahlı müdahalesi sonucu son 24 saatte iki protestocu daha yaşamını yitirdi.



Siyasi Tutuklulara Yardım KuruluÅŸunun (AAPP) yayımladığı günlük raporda, ülkede son 24 saatte 2 can kaybının daha doÄŸrulandığı bildirildi.
 
Toplam can kaybı 753 olarak güncellenirken, 3 bin 441 kiÅŸinin gözaltında tutulduÄŸu kaydedildi.
 
1179 kiÅŸi hakkında ise gözaltı kararının sürdüÄŸü ifade edildi.
 
Karen ordusu, Myanmar ordusuna ait üssü ele geçirdi
 
Öte yandan darbe karşıtı etnik silahlı gruplardan Karen Ulusal BirliÄŸi (KNU), ülkenin güneyinde Tayland sınırında bulunan Myanmar ordusuna ait bir askeri üssü ele geçirdi.
 
KNU sözcülüÄŸünden yapılan açıklamada, yerel saatle 04.30'da Karen eyaletine baÄŸlı Mutraw bölgesinde bulunan ordu üssüne baskın düzenlendiÄŸi bildirildi.
 
Çatışmaların sonunda üssün ele geçirildiÄŸini belirten KNU, can kayıplarına iliÅŸkin bilgi vermedi.
 
Myanmar'da askeri darbe
 
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Åžubat'ta yönetime el koymuÅŸtu.
 
Ordu, ülkenin fiili lideri ve DışiÅŸleri Bakanı Aung San Suu Çii baÅŸta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olaÄŸanüstü hal ilan etmiÅŸti.
 
Ülkede geniÅŸ katılımlı gösteriler sürerken, gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.