Sosyal Medya

Güncel

Radikal Yahudilerden provokasyon: İslami mekanlara gece baskını

Yüzlerce fanatik yerleşimci, 10 Mart Çarşamba akşamı geç saatlerde İsrail işgal güçlerinin koruması altında Selfit kentinin kuzeyinde yer alan Kifl Haris beldesindeki İslami mekanlara baskın düzenledi.



Yerel kaynaklar, iÅŸgalci askerlerin koruması altındaki yerleÅŸimcilerin, türbelere baskın düzenlediÄŸini ve sabah erken saatlere kadar ayin yapıp türbelere saygısızlık ettiklerini bildirdi.
 
Kalabalık bir asker grubu, Yahudi yerleÅŸimcilerin güvenliÄŸini saÄŸlamak üzere baskından önce söz konusu bölgeye intikal ederken, burayı kuÅŸatıp giriÅŸ ve çıkışları kontrol altına aldı.
 
Kaynaklarda, Yahudi yerleÅŸimcilerin tarihi bölgelere ve Müslümanlara ait türbelere baskın düzenleyerek ayin yaptığı ve provokatif davranışlarda bulunduÄŸu kaydedildi.
 
Ayrıca Yahudilerin, Kifl Haris beldesinde Yahudilere ait olduÄŸunu iddia ettikleri mezarların gerçekte Müslüman ÅŸahsiyetlere ait türbeler olduÄŸu belirtildi.
 
Kifl Haris’e sık sık baskınlar düzenleyen terörist yerleÅŸimciler, Filistinlilerin evlerine taÅŸ atmakla yetinmeyip özel mülklerine zarar veriyor, provokatif danslar ile ırkçı sloganlarla gerilimin tırmanmasına neden oluyorlar. 
 
Yahudi yerleÅŸimciler, peygamberlerine ait olduÄŸunu ileri sürdükleri türbeleri ziyaret etmek iddiasıyla baskınlar düzenledikleri Kifl Haris gibi Nablus’ta bulunan ve Hz. Yusuf’a ait olduÄŸu iddia edilen türbeyi de sürekli basıp burada da tahrik edici davranışlarda bulunuyorlar. 
 
Filistin topraklarında neredeyse her gün saldırılar düzenleyen iÅŸgal güçleri, ÅŸimdiye kadar Filistinlilerden gasp ettikleri topraklarda 474’ü Batı Åžeria'da, 29’u Kudüs’te olmak üzere Filistin’de 503 Yahudi yerleÅŸim merkezi kurdu. Bu yerleÅŸim merkezlerinde yaklaşık 700 bin Yahudi yerleÅŸimci kalıyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.