Sosyal Medya

Güncel

Gözler, Ekonomik Reform Paketine çevrildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul'da Ekonomi Reform Paketi'ni açıklayacak. Paketteki başlıklar arasında makroekonomi, yapısal politikalar, enflasyon, cari açık ve kamu maliyesi bulunuyor.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, geçen yıl kasım ayında yaptığı açıklamada, ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemini baÅŸlattıklarını söylemiÅŸti.
 
ErdoÄŸan'ın duyurusunun ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan öncülüÄŸünde, iÅŸ dünyasının çatı örgütleri ve ilgili sivil toplum kuruluÅŸlarıyla görüÅŸmeler gerçekleÅŸtirilerek, talep ve öneriler alındı.
 
Öne çıkan talepler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı
 
Bu toplantılarda iÅŸ dünyası temsilcilerinin, sektör meclislerinin ve sivil toplum kuruluÅŸlarının öne çıkan talepleri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
 
Makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikaları içeren ekonomi reformları CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından bugün yapılacak "Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı"nda kamuoyuyla paylaşılacak.
 
Reformların kalıcılığı sağlanacak
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 1 Mart'ta yapılan kabine toplantısının ardından ekonomik reformların ana hatlarını kamuoyuyla ÅŸu sözlerle paylaÅŸmıştı.
 
"Reformları kararlılıkla uygulayacağımızdan kimsenin ÅŸüphesi olmasın. Bu reformların devamının geleceÄŸini de belirtmek istiyorum. 2021'i salgınla mücadelenin kazanıldığı ve aynı zamanda orta vadede nitelikli bir büyüme dönemine giriÅŸin baÅŸladığı yıl olarak görüyoruz. Türkiye, inÅŸallah salgın sonrası dönemin dünyada yükselen yıldızı olacaktır."
 
Makroekonomik istikrar kapsamında bazı alanlara öncelik verildi
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yaptığı açıklamada ÅŸu ayrıntılara yer vermiÅŸti:
 
Ekonomik reform gündeminin merkezinde, makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikalar yer alıyor. Makroekonomik istikrar kapsamında, kamu maliyesi, enflasyonla mücadele, finansal sektör ve cari açıkla mücadele gibi alanlara öncelik verildi.
 
Yapısal politikalar tarafında ise kurumsal yapının güçlendirilmesi, yatırımların çok daha güçlü ÅŸekilde teÅŸvik edilmesi ve rekabet politikaları önem kazanıyor.
 
2021 bütçe açığı hedefi yüzde 4,3'ten yüzde 3,5'e indirilecek
 
Reform paketinde mali disiplini daha da güçlendirecek kapsamlı kamu maliyesi politikalarına yer verilecek. Gelir ve harcama tarafında alınan tedbirlere uygun ÅŸekilde 2021 bütçe açığı hedefi yüzde 4,3'ten yüzde 3,5'e indirilecek.
 
Harcamaların takibi ve izlenmesine özel önem gösterilecek. Bakanlıklar, zorunlu olmadıkça kendilerine tahsis edilen ödeneÄŸin üstünde harcama yapmayacak ve bu ödeneklerden tasarruf edecek.
 
Kamu alım ihalelerinde yeni bir sisteme geçilecek
 
Reform paketi çerçevesinde kamu alım ihalelerinde yeni bir sisteme geçilecek. Kamu iktisadi teÅŸebbüsleri gerekiyorsa yeniden yapılandırılarak daha verimli ve rekabetçi hale gelecek.
 
Fiyat istikrarını temin için kalıcı tedbirler geliÅŸtirilecek
 
Enflasyonla mücadelenin bel kemiÄŸi olan fiyat istikrarını temin için kalıcı tedbirler geliÅŸtirilecek. Sermaye piyasalarının güçlendirilmesi ve finansal kapsayıcılığın artırılması konusunda da yeni politikalar hayata geçirilecek.
 
Cari açıkla mücadeleyi baÅŸarıya ulaÅŸtırmak için üretimde yapısal dönüÅŸümü teÅŸvik edecek yeni adımlar atılacak. Kamudaki kurumsal yapı güçlendirilerek reformların kalıcılığı saÄŸlanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.