Sosyal Medya

Konferanslar

Dünyanın sömürdüğü modern kölelik

Kölelik, dünya genelinde yasaklanmış olsa da yeni formlarıyla "modern kölelik" insanlığın en önemli sorunlarından biri olmaya devam ediyor.



Küresel Kölelik Endeksi 2018 raporuna göre, dünya genelinde 40 milyondan fazla "modern köle" bulunuyor.
 
Modern kölelik kurbanlarının yüzde 71'ini kadınlar ve kız çocukları, yüzde 29'unu ise erkekler oluÅŸturuyor. Modern kölelerin 15,4 milyonunu zorla evlendirilenler, 24,9 milyonunu ise zorla çalıştırılanlar oluÅŸturuyor.
 
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Özgür Yürü Vakfının (Walk Free Foundation) Uluslararası Göç Örgütü ile ortak hazırladığı Küresel Kölelik Endeksi 2018 raporuna göre, dünya genelinde 40 milyondan fazla "modern köle" bulunuyor. Modern kölelik kurbanlarının yüzde 71'ini kadınlar ve kız çocukları, yüzde 29'unu ise erkekler oluÅŸturuyor. Modern kölelerin 15,4 milyonunu zorla evlendirilenler, 24,9 milyonunu ise zorla çalıştırılanlar oluÅŸturuyor.
 
Dünyada her bin kiÅŸiden 5'i modern kölelik kurbanı. Modern köleliÄŸin yoÄŸun olduÄŸu bölgeler "zorla çalıştırılma" ve "zorla evlendirilme" gibi farklı kategorilerde farklılık gösteriyor.
 
KöleliÄŸe dair elde edilmiÅŸ verilerin bütünü dikkate alındığında Afrika'da her bin kiÅŸiden 7,6'sı, Asya Pasifik'te 6,1'i, Avrupa ve Orta Asya'da 3,9'u modern köle. Bu bölgeleri her bin kiÅŸiden 3,3'ünün modern köle olduÄŸu Arap ülkeleri ve her bin kiÅŸiden 1,9'unun modern köle olduÄŸu Kuzey ve Güney Amerika izliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.