Sosyal Medya

Güncel

Yahudi işgalcilerden Filistinlilere karşı ırkçı tabela

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bir yasa dışı Yahudi yerleşim birimi girişine Filistinlileri hedef alan ırkçı tabela konuldu.



Yahudi yerleÅŸimciler, dün Batı Åžeria'da yer alan ve Filistin toprağı üzerine kurulan yasa dışı Yitzhar Yahudi yerleÅŸim birimine giden yola "Araplar için giriÅŸ tehlikelidir." yazılı tabela yerleÅŸtirdi.

Ä°branice, Arapça ve Ä°ngilizce "Bu yol Yitzhar topluluÄŸuna gider. Araplar için giriÅŸ tehlikelidir." mesajının yer aldığı ırkçı tabela tepkilerin ardından Ä°srail güçlerince kaldırıldı.

Ä°srail Milletvekili Yair Golan, Twitter'dan paylaÅŸtığı mesajında, "Olmak istediÄŸimiz bu mu? Irkçı bir devlet mi?" ifadeleriyle söz konusu tabelaya tepki gösterdi.

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, iki hafta önce yeni tip koronavirüs testi için Yitzhar yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimine gönderilen bir saÄŸlık çalışanı Filistin asıllı olduÄŸu için içeri alınmamıştı.

Ä°srail'in 1967'de iÅŸgal ettiÄŸi Batı Åžeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleÅŸimci, Batı Åžeria'da iÅŸgal altında yaÅŸayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, iÅŸgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleÅŸim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.