Sosyal Medya

Güncel

Malezya'da muhalefet lideri hükümet kurmak için Kral ile görüştü

Malezya'da hükümeti başarısız bulduğunu açıklayan muhalefet lideri Enver, yeni hükümet teklifini sunmak üzere Kral Sultan Abdullah Şah ile görüştü.



Malezya'da hükümeti baÅŸarısız bulduÄŸunu ve daha güçlü hükümet kurabilecek meclis çoÄŸunluÄŸuna sahip olduÄŸunu açıklayan muhalefet lideri Enver Ä°brahim, yeni hükümet teklifini sunmak üzere Malezya Kralı Sultan Abdullah Åžah ile görüÅŸtü.

Yerel saatle 10.30'da baÅŸkent Kuala Lumpur'daki kraliyet sarayı Istana Negara'ya giriÅŸ yapan muhalefet lideri Enver, yaklaşık bir saat süren görüÅŸmesinin ardından saraydan ayrıldı.

Enver, görüÅŸmeye dair basına demeç vermezken görüÅŸmeye katılan Halkın Adaleti Partisi (PKR) Ä°letiÅŸim Sekreteri Fehmi Fadzil, Enver'in konuya iliÅŸkin basın açıklamasını yerel saatle 02.00'de yapacağını duyurdu.

Kraliyet sarayından da Sultan Abdulah Åžah'ın Enver ile görüÅŸmesine iliÅŸkin açıklama yapılmadı.

Enver, geçen hafta yaptığı yazılı açıklamada, Sultan Abdullah Åžah'ın kendisiyle görüÅŸmek için 13 Ekim'e randevu verdiÄŸini bildirmiÅŸti.

Enver Ä°brahim'in meclis çoÄŸunluÄŸu iddiası

Ana muhalefet lideri Enver, 23 Eylül'de düzenlediÄŸi basın toplantısında, hükümet kurmak için milletvekili çoÄŸunluÄŸunu elde ettiÄŸini öne sürerek, "GörüÅŸtüÄŸüm kiÅŸiler, hükümeti devralmam için bana açık desteklerini beyan etti. Åžu an milletvekillerinden hatırı sayılır bir destek aldım ve bunu en kısa zamanda Kral'a sunacağım." açıklamasında bulunmuÅŸtu.

Ä°ktidar kanadından da bir grup milletvekilinin kendisini desteklediÄŸini belirten Enver, kaç milletvekilinin desteÄŸini aldığına dair net sayı vermemiÅŸti.

Malezya Kralı Sultan Abdullah, Enver'in kendisiyle görüÅŸme talebini doÄŸrulamış fakat saÄŸlık sorunları nedeniyle görüÅŸmeyi ertelediÄŸini açıklamıştı.

Malezya'da hükümet kurabilmek için parlamentodaki 222 milletvekilinden en az 112'sinin desteÄŸi gerekiyor.

BaÅŸbakan Muhyiddin Yasin'in liderliÄŸindeki iktidar koalisyonunun halihazırda 113 milletvekili desteÄŸi bulunurken Enver'in, hükümet kurabilmesi için iktidara baÄŸlı milletvekillerinden destek alması gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.