Sosyal Medya

Güncel

Umman'ın, Şam’a büyükelçi ataması ABD’nin tepkisini çekti

ABD, Umman’ın Suriye rejimiyle ilişkilerini geliştirmek amacıyla Şam’a büyükelçi atamasına tepki göstererek, bölge ülkelerini ‘Beşşar Esed rejimi ile diplomatik ilişkilerini eski haline getirmemeleri ve ekonomik ilişkilerini geliştirmemeleri konusunda uyardı.



El-Hurra haber ajansında yer alan habere göre ABD DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü, "Esed rejimi, sık sık kimyasal silah kullanmasının yanı sıra, Ä°ran ve Rus güçlerini Suriye'ye davet eden ve komÅŸularını tehdit eden sayısız zulümden sorumludur. Umman dahil tüm bölge için büyük bir tehlikedir." dedi.

Sözcü, "Rejimin Suriye halkına yönelik zulmüne deÄŸinmeden iliÅŸkilerin yeniden tesis edilmesi veya geliÅŸtirilmesi, BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı uyarınca hesap verebilirliÄŸi artırma ve Suriye’deki çatışmaya kalıcı, barışçıl ve siyasi bir çözüm bulunmasında ilerleme çabalarını baltalıyor" dedi.

Sözcü, BeÅŸÅŸar Esed rejimini "Suriye halkına yönelik ÅŸiddet kampanyasını sona erdirmek, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 Kararını uygulamak, devam eden diplomatik ve ekonomik tecrit ile yüzleÅŸerek için geri dönüÅŸü olmayan olumlu adımlar atmaya" çağırdı.

Suriye rejiminin DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim, Umman Büyükelçisi Turki Bin Mahmud Al-Busaidy'yi Åžam’da kabul etmiÅŸti.

Umman, 2011'de Suriye’de baÅŸlayan iç savaşın ardından Åžam'a büyükelçi atayan ilk Körfez devleti oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.