Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır Anneleri evlatlarının bayramda ana babalarını sevindirmesini bekliyor

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ederken anne Solmaz Sevinç "Arkadaşların elini kolunu sallayarak geldi. Bir gün de ceza almadılar, evlerine gittiler. Bu bayram beni sevindir. Sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol." diye feryat etti.



Diyarbakır annelerinin, daÄŸa kaçırılan çocuklarına kavuÅŸma ümidiyle HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.
 
Çocuklarının daÄŸa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da baÅŸlattığı oturma eylemi, 258'inci gününe girdi.
 
Van'dan 5 yıl önce 15 yaşında daÄŸa kaçırılan oÄŸlu Baran için Diyarbakır'a gelip, evlat nöbeti tutan anne Solmaz Övünç, oÄŸlunun HDP'liler aracılığıyla terör örgütüne götürüldüÄŸünü belirtti.
 
Övünç, evladına "ArkadaÅŸların elini kolunu sallayarak geldi. Bir gün de ceza almadılar, evlerine gittiler. Bu bayram beni sevindir. Sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol." diye feryadetti.
 
 
"6 senedir sesine, kokusuna hasretim"
 
Adana'nın Seyhan ilçesinden 5 yıl önce 15 yaşında daÄŸa kaçırılan oÄŸlu Engin için gelerek eylem yapan anne Kamile KüçükdaÄŸ ise, evlatlarına kavuÅŸmadan buradan ayrılmayacaklarını söyledi.
 
KüçakdaÄŸ, "Çocuklarımızı nasıl kaçırdılarsa öyle de getirsinler. Bayram geliyor, bayramda da burada olacağız. Bu bayramda çocuklarımızın sesini duyalım, bayramlaÅŸalım. 6 senedir kokusuna, sesine hasretim. Bayramda ben de istiyorum ki herkes gibi mutlu, huzurlu olayım. Evladım yanımda olmadıkça benim bayramım, seyranım yok."
 
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.