Sosyal Medya

Güncel

BM Mısır'a mahkumların üçte birini serbest bırakma çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler, Mısır'da Sisi yönetimine, Kovid-19 nedeniyle cezaevlerindeki mahkumların yaklaşık üçte birini oluşturan "şiddet içermeyen suçlardan hüküm giymiş" olanlar ve tutuklu yargılananların serbest bırakılması çağrısında bulundu.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM), Mısır'da Abdulfettah es-Sisi yönetimine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle cezaevlerindeki mahkumların yaklaşık üçte birini oluÅŸturan "ÅŸiddet içermeyen suçlardan hüküm giymiÅŸ" olanlar ve tutuklu yargılananların serbest bırakılması çaÄŸrısında bulundu.
 
BM Ä°nsan Hakları Yüksek KomiserliÄŸi Sözcüsü Rupert Colville, Cenevre Ofisi'nde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında, "Durum hiçbir ÅŸekilde Suriye ile karşılaÅŸtırılabilir olmasa da Mısır'daki aşırı kalabalık hapishaneler ve Kovid-19'un ülkenin 114 binden fazla mahkumu arasında hızla yayılma riski konusunda da büyük endiÅŸe duyuyoruz." dedi.
 
Colville, Mısır yönetiminden, Kovid-19 tehdidi nedeniyle cezaevlerinde yeni düzenlemeler getiren dünyadaki diÄŸer ülkeleri örnek almasını istedi.
 
Sisi yönetimine seslenen Sözcü Colville, "Hapishanelerde bulunanların yaklaşık üçte birini oluÅŸturan ÅŸiddet içermeyen suçlardan hüküm giymiÅŸ olanları ve tutuklu yargılananları salıverin." çaÄŸrısında bulundu.
 
Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara iliÅŸkin güncel verilerin derlendiÄŸi "Worldometer" internet sitesine göre, Mısır'da 865 Kovid-19 vakası bulunurken, ÅŸimdiye kadar 58 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.