Sosyal Medya

Said Ercan'ın kaleminden: Tanrılığa soyunan düzenin araçları

İlk yazımızda dünyayı sürüklemek istedikleri yeri belirtmiştik, Tanrılığa soyunan ve dünyayı bir yapay zeka sistemle kontrol etmek isteyen küresel çok uluslu şirketokrasi aklı bu yolda kademeleri olarak planlarını sürdürüyorlar. Şimdi biraz bunlara bakalım.



İnsanlığın Psikolojisi:
 
Ä°nsanlık artık ortak bir tehlike altında 8 milyar insan, kaderinin ne olacağını merak ediyor, özellikle gençler eski kadim dünyadan hızlı kopartılıyor ve “belirsiz” yarını olmayan bir yaÅŸama itiliyor, 24 saatlik story (hikaye) paylaşımları ile 24 saat sonra kaybolacak yaÅŸamlar ve geçmiÅŸi geleceÄŸi olmayan bir hayat, carpediem (anı yaÅŸa) felfefesi zihinlere sokuluyor, dün korona korkusuyla psikolojisi bozulan genç kadın Ä°zmir’de intihar ederek yaÅŸamına son verdi. Piskolojik hap kullananların sayısı arttı. Bu hapların yan etkisi cinsiyeti bitiriyor öte yandan 1960’larda dünyada sadece 50 psikolojik hastalık çeÅŸidi varken ÅŸuan 1000’i geçmiÅŸ durumda. Hap bağımlılığı ile ruh saÄŸlığı ve cinsiyet kontrolü yapılıyor.
 
 Sosyal Medya Kontrolü
 
Sosyal medyada lokasyon konumunun açılması, cloud serverlar ile artık tüm datalarımızın kolay eriÅŸiebilir “ortak” yerlerde saklanması, sanal dünyada gizli hiçbir ÅŸeyin olmaması anlamına geliyor. Önce Facebook ile baÅŸlayan etiketleme özelliÄŸi artık yüz tanıma sistemi ile zirveye ulaÅŸtı. Siz fotoÄŸrafı attığınızda kendisi tanıyor ve otomatik etikeliyor, herkesin online olması, dijitalde geçirilen sürenin artması ve telefonu elden bırakamama bağımlılığı (nomofobi) ile deri altı çipler öncesi telefon zaten bizi kontrol eden bir araca dönüÅŸüyor.  Yalan videolar ve görsellerle WhatsApp yazışmaları ile büyük veri (big data) ülkede en çok konuÅŸulanları, sorunları bile artık kolayca analiz edebiliyor.
 
 Korku ve Panik Ä°mparatorluÄŸu
 
Korku ve panik pompalanarak, planlarını daha rahat yapabiliyorlar, felaketler karşısında teslim olmuÅŸ, pes etmiÅŸ insan, direnemez duruma geliyor. Eskiden koÅŸa koÅŸa aldığımız teknolojileri artık zorunlu alacağız, saÄŸlığımız için mecbur kalıp çip takılmasına onay vereceÄŸiz, önce güzellike iÅŸi bu noktaya getirdiler bundan sonra zorunlulukla, mecbur bırakarak planlarını sürdürecekler, nabız ölçen akıllı saatleri de koÅŸarak aldık, ÅŸimdi artık daha da ileri giderek, yapay zeka doktorlar, kan deÄŸerlerini bile uzaktan ölçüp ilaç yazabilecekler. Ä°nsan devreden her kademe de çıkıyor, teknoloji askeri ve saÄŸlık alanında önce geliyor sonra diÄŸer alanlara dağılıyor. CORONA ile insanlar gerçekten çok korktular ve artık devamının geleceÄŸini de tahmin edebiliyorlar. Korkudan insanlar artık gelecek hayali bile kuramıyor, evlerinde tedirgin bekliyorlar.
 
Yazılımı Kim Yükleyecek?
 
Ä°nsandan insana geçen, kadim bir medeniyet deÄŸerleri vardı, hayatı anlama ve okuma vardı. Åžimdi bu yeni dünya düzeni ile bu da sona eriyor. Eskiden evdeki yaÅŸlı, itibar görüyordu ve sözü deÄŸerliydi, torunlarına hayatı öÄŸretirdi vakti de vardı. YaÅŸlı, bir evin demirbaşı, her ÅŸeyidir. Koronavirüsün onları hedef haline getirmesi sosyal medyada trend oldu ve herkes yaÅŸlılarla ilgili içerik üretmeye baÅŸladı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, kendisini görevli gibi gösterip yaÅŸlıları azarlayanlar, onları 'evde kal' diye fırçalayanlar... Bunlar, yaÅŸlılarımızı rencide eden itibarsızlaÅŸtıran davranışlar. Gençler ve çocuklar artık hayatı yaÅŸlılardan yani gerçek zeka ve deneyimden deÄŸil de yapay zeka ve internetten öÄŸreniyor. Koronavirüsle birlikte bu tür alaycı videoların yayılması, yaÅŸlıların hayatı öÄŸretmedeki rolünü bitirebiliyor.
 
Tam bu noktada onlar devreye giriyor ve türkiye ortalaması 15 saat olan ekranlardan gençlere youtuburlar, fenomenler eliyle, google (youtube aynı ÅŸirket)’ın istediÄŸi hayatı öÄŸretiyorlar, SEO dediÄŸimiz ÅŸey bir anlamda benim istediÄŸim içeriÄŸi girersen, daha çok kazanırsın, sen de kazanırsın ben de demektir.
 
CinsiyetsizliÄŸin Nötr Cinsiyetin Artması
 
Bugün dünyadaki popüler konulardan biri cinsiyetsiz nesillerin yetiÅŸmesi, ne kız ne erkek 3. Cinsiyet, bununla ilgili Netflix yüzlerce film ve dizi yayınlıyor, özendiriyor, Amerika’da bazı ünlüler yeni doÄŸan bebeklerinin cinsiyetini söylemiyor, “ergenliÄŸe gelince kendi seçeçek” diyorlar kız, erkek ya da cinsiyetsiz, böylelikle cinsiyet bitecek, evlenme bitecek, üreme bitecek ve onlar kusurlu insandan kurtulup kusursuz yapay zeka robotlara zemin hazırlanacak. Bugün instagram filtreleri arasında bir sürü LGBT sembölü vardır bunlardan birisi kırmızı ayakkabı giymiÅŸ zenci bir erkek ve yanında “queer” yazıyor. Queer, Kız ya da Erkek olmayan cinsiyet ve cinsel yönelimlerin hepsini içine alan bir kavram. Bu kavramlar herkese öÄŸretiliyor ve normalleÅŸtiriliyor. Türkiye instagram kullanımın 40 milyon kullanıcı ile nufüs penetrasyonuda dünyada ikinci sırada yer alıyor. Buna alışmamız ve kanıksamamız bekleniyor, çocuklar maalesef bu anlamda risk grubundalar, Ä°zlanda gibi bazı batı ülkelerinde kızı kız gibi erkeÄŸi erkek gibi yetiÅŸtirmek “cinsiyet baskısı” suçu olarak görülüyor.
 
Dünya gözümüzün önünde sürüm deÄŸiÅŸtiriyor
 
Ne demiÅŸti ÅŸair Ä°smet Özel;
 
“Her ÅŸey ben yaÅŸarken oldu, bunu bilsin insanlar
 
ben yaÅŸarken koptu tufan
 
ben yaÅŸarken yeni baÅŸtan yaratıldı kainat”
 
 
Kaynak: Ä°stiklal Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.