Sosyal Medya

Esed'den Kritik 2 Adım: ''SGD'yi Terörist İlan Etti''

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimi, ana omurgasını terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) karşı Birleşmiş Milletler'e flaş bir mektup gönderdiğini duyurdu. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; SDG ayrılıkçı terörist grup olarak tanımlandı.



1) BM'ye Kritik Mektup: SGD'yi Terörist Ä°lan Etti
 
Bakanlık açıklamasında, SDG’nin Haseke, Rakka, Deyrizor ve Halep vilayetlerinde Suriye halkına karşı canice ve baskıcı uygulamalara devam ettiÄŸi vurgulandı. Açıklamada, ABD ve öncülüÄŸünde oluÅŸturulan Uluslararası Koalisyon’un bütünlük içinde SDG’ye silah, lojistik, malzeme ve siyasi destek verdiÄŸi belirtildi.
 
SDG’li teröristlerin sadece Uluslararası Koalisyon’un Suriye halkına karşı iÅŸlediÄŸi suçların iÅŸlenmesinde rol almadığı, aynı zamanda da insan kaçırma, iÅŸkence ve sivillerin evlerinden atılmasının yanı sıra insanların mülklerinin çalınması ve gençlerin örgüte katılmaya zorlanması gibi faaliyetlerde yeni bir aÅŸamaya geçtiÄŸinin altı çizildi.
 
Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad rejimi, bu mektubu hem BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel SekreterliÄŸi’ne hem de BirlemiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi BaÅŸkanlığı’na gönderdi.
 
2) Genel Af Ä°lan Etti
 
Reuters haber ajansına göre ilan edilen af, bazı suçların cezasını hafifletiyor ve üç ile altı ay arasında teslim olmaları ÅŸartıyla asker kaçaklarını bağışlıyor.
 
Af kapsamında ölüm cezası, ömür boyu hapis cezasına; ömür boyu hapis cezası da 20 yıla düÅŸürüldü. Bu karar, 14 Eylül öncesinde iÅŸlenen suçları kapsıyor. Genel af, devletle savaÅŸmak için silahlanan, Suriye'ye karşı Åžam'ın terörist olarak gördüÄŸü muhaliflere katılan Suriyelileri kapsamıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.