Sosyal Medya

Güncel

İmamoğlu’nun atadığı İSBAK Genel Müdürü istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun atadığı İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin’in istifa ettiği öğrenildi.



Ä°BB BaÅŸkan Danışmanı Murat Ongun imzasıyla yapılan açıklamada ÅŸunlar kaydedildi:

8 AÄŸustos PerÅŸembe günü Ä°BB üst yönetiminin tanıtım toplantısının yapıldığı andan itibaren Ä°BB iÅŸtirakimiz olan Ä°SBAK A.Åž Genel MüdürlüÄŸü görevine getirilen Bahaddin Yetkin’in daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımları ve beÄŸenileri kamuoyu tarafından tartışılmaya baÅŸlandı.

Bunun üzerine Ä°BB BaÅŸkanı Sayın Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme baÅŸlatıldı. Ä°nceleme sürerken bugün konuyla ilgili açıklama yapan Sayın Ä°mamoÄŸlu ‘ ArkadaÅŸlarımız iÅŸe alırken incelemelerini liyakat ve tecrübe üzerine yaptı. Baktığımız pencere buydu’ deÄŸerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, Ä°SBAK A.Åž genel müdürlüÄŸüne atanmadan evvel, Bahadır Yetkin’in Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduÄŸu tarafımızca biliniyordu.
 
Sayın Ä°mamoÄŸlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık “Atamalarda liyakata önem verileceÄŸini ve partizanlık yapılmayacağını’ belirtmiÅŸti. Bu vesile ile söz konusu adaylık atamada bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akÅŸam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüÅŸmeyecek baÅŸka paylaşımlar da yapılmıştır.
 
Bu vesile ile akÅŸam saatlerinde Bahadır Yetkin ile durum paylaşılmış kendisi de Ä°SBAK A.Åž’deki tüm görevlerinden 10 AÄŸustos 2019 günü saat 20.04 itibariyle istifa etmiÅŸtir.
 
Ä°stifa ,Ä°BB baÅŸkanı Sayın Ekrem Ä°mamoÄŸlu tarafından kabul edilmiÅŸtir. Åžeffaf yönetim anlayışımız gereÄŸi süreç tüm ayrıntısıyla paylaşılmıştır. Kamuoyunun, Ä°BB ve iÅŸtiraklerinin faaliyetlerinde her zaman böyle hassasiyetle gözetleyici ve uyarıcı olmasından da büyük memnuniyet duyacağımızı belirtir, siz deÄŸerli basın mensuplarına ve halkımıza teÅŸekkür ederiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.