Sosyal Medya

Seydioğlu Baklavaları önünde bedava tatlı dağıtıldığı iddiası doğru mu?

İDDİA: Fotoğraf bedava tatlı dağıtan Seydioğlu Baklavaları’nın önünde bekleyenleri gösteriyor. YANLIŞ



Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde paylaşılan bir fotoÄŸrafın Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in tahliye edilmesinden sonra SeydioÄŸlu Baklavaları’nın dağıttığı bedava tatlıları almak için kuyruk oluÅŸturan insanları gösterdiÄŸi iddia edildi. Sosyal medya hesapları ve SuperHaber.com, Memleket.com, 16punto.com ve Ciddigazete.com gibi haber siteleri tarafından dile getirilen iddia çok sayıda kullanıcı tarafından da paylaşıldı.  
 
Önder Åžeren isimli Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan iddia dört bine yakın kiÅŸi tarafından retweet edilirken 27 binin üzerinde kullanıcı tarafından da beÄŸenildi. 
 
 
Ancak fotoÄŸrafın SeydioÄŸlu Baklavaları önünde bedava tatlı için bekleyen insanları gösterdiÄŸi iddiası doÄŸru deÄŸil. Ä°ddiaya konu olan fotoÄŸraf Pendik’te bulunan SeydioÄŸlu Baklavaları ÅŸubesinin önünü deÄŸil, Alibeyköy’de bulunan MeÅŸhur Balkan Tulumba ve Dondurma iÅŸletmesinden tulumba tatlısı satın almak için oluÅŸan kuyruÄŸu gösteriyor. SeydioÄŸlu Baklavaları’nın Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in tahliyesi sonrası bedava tatlı dağıttığına dair herhangi bir bilgiye de ulaşılamadı. Ä°ddia ilk olarak eÄŸlence ve “troll” amaçlı kurulan SeydioÄŸlu Baklavaları isimli Facebook sayfası tarafından ortaya atıldı. 
 
İnsanların kuyruğa girdiği yer Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma işletmesi
Google Maps’ten bakıldığında söz konusu fotoÄŸraf iddia edildiÄŸi gibi SeydioÄŸlu Baklavaları ÅŸubesinin önünü deÄŸil, Alibeyköy’de yer alan MeÅŸhur Balkan Tulumba ve Dondurma iÅŸletmesinin önünü gösteriyor.
 
 
Teyit, iddialar üzerine MeÅŸhur Balkan Tulumba ve Dondurma iÅŸletmesinden bir isimle görüÅŸtü. Yapılan görüÅŸmede söz konusu fotoÄŸrafın kendi iÅŸletmelerinin önünde tatlı almak için sıra bekleyen insanların fotoÄŸrafı olduÄŸu ifade edildi. GörüÅŸülen kiÅŸi fotoÄŸrafın en az iki yıllık olduÄŸunu belirtip söz konusu iddialar üzerine suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Ayrıca söz konusu iÅŸletmenin önünde insanların tatlı almak için zaman zaman kuyruk oluÅŸturduÄŸu da belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.