Sosyal Medya

Güncel

Otobüs ve uçak biletleri cep yakıyor

Otobüs ve uçak yolculuklarında bayram öncesi artan fiyatlar, bayramda memleket ziyareti yapacakları kara kara düşündürüyor.



Otobüs ve uçak yolculuklarında bayram öncesi artan fiyatlar, bayramda memleket ziyareti yapacakları kara kara düÅŸündürüyor. Uçak bileti fiyatları 600 TL’yi ve otobüs biletleri ise 200 TL’yi buluyor. Kurban Bayramı öncesi ÅŸehirlerarası otobüs biletleri fiyatlarına yapılan zamma tepki gösteren vatandaÅŸlar ise bilet fiyatlarının pahalılığından ÅŸikâyet ediyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala otobüs ve uçak firmaları, yoÄŸun talep nedeniyle bilet fiyatlarına zam yaptı. Biletleri tükenmek üzere olan yolcu otobüslerinde fiyat artışı yaklaşık yüzde 40’u buluyor ve uçak yolculuklarında ise bazı uçuÅŸlarda fiyatlar neredeyse ikiye katlanıyor.

Kurban Bayramı’nı sevdikleriyle beraber geçirmek ve sıla-i rahim gerçekleÅŸtirmek için memleketlerine giden vatandaÅŸlar, bilet fiyatlarının pahalılığından yakınırken, otobüs firmalarının ÅŸoför ve yetkilileri ise akaryakıt fiyatları ve diÄŸer maliyetlerin yüksek olmasından dolayı bilet fiyatlarına zam yapıldığını savunuyor.

Gaziantep Åžehirlerarası Otobüs Terminalinde bu yıl beklenen bayram yoÄŸunluÄŸu yaÅŸanmadı. Her yıl ek seferlerin yapıldığı, birçok yolcunun ise bilet bulamadığı terminalde, otobüs giÅŸelerinde istenilen gün ve saatte bilet bulmanın mümkün olduÄŸu görüldü.

Daha çok batı illerinden doÄŸu illerine bir yoÄŸunluk olduÄŸundan dolayı Gaziantep’te yolcu sayısında her hangi bir yoÄŸunluk yaÅŸanmadığını belirten otobüs firması yetkililerinden Mehmet Erkan Deveci, her yıl yoÄŸunluÄŸun bayramdan sonra dönüÅŸlerde baÅŸladığını söyledi.

Bu yıl beklenen bayram yoÄŸunluÄŸunun henüz daha baÅŸlamadığını belirten Deveci, “Åžu anda henüz bir yoÄŸunluk yok. Ä°nÅŸallah bir haftaya kadar iÅŸlerimiz açılacaktır. Åžu anda bekliyoruz ama öyle eski bayramlar gibi bir hareketlilik yoktur. Son zamanlarda artan akaryakıt ve benzeri maliyetler yükseldiÄŸi için yolcu ulaşım ile ilgili de zorluk çekiyor. Bilet fiyatlarının artmasından dolayı vatandaÅŸ erken gelse bile yani bir hafta sonraya bilet almak istese bile eksik fiyat yazamıyoruz, araçlar dolu oluyor. Sakin zamanda zaten çok düÅŸük fiyatlar yazıyoruz. Sektör olarak zor durumdayız.” dedi.

“Bu zam bayram fırsatı deÄŸil”

Otobüs biletlerine yapılan zammın fırsatçılık olarak deÄŸerlendirilmemesi gerektiÄŸini savunan Deveci “Bu çok ağır ithamdır, üzülüyoruz. Bu zammı bize mal etmelerine çok üzülüyoruz. Bizde vatandaşız, yolculuk yaptığımızda bizde fiyatı düÅŸünmek zorundayız. Bu durum üzücüdür. Geçen senelerde Ä°stanbul bileti normalde 120 TL’ydi. Ama ÅŸu anda ise 180 TL yazıyoruz, maliyetler çok arttı. VatandaÅŸta zorluk çekiyor. Bu durum artık nereye kadar gider bilemiyoruz? Zaten bizde artık sezoncu olduk. Önceden bu meslek böyle deÄŸildi. Allah sonumuzu hayır eylesin diye dua ediyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bayram yoÄŸunluÄŸunun bayrama doÄŸru baÅŸlayacağını belirten Deveci, vatandaÅŸlara biletlerini almaları konusunda da acele etmesi önerisinde bulundu.

“Akaryakıt fiyatları yükseldiÄŸi için bu zam yapıldı”

Batı illerinden gelen otobüslerinin ek seferler yaptığını, ancak Gaziantep’ten her hangi bir yoÄŸunluÄŸun olmadığını ifade eden Hasan Çalışkan da  “Bayram yoÄŸunluÄŸu henüz baÅŸlamadı ama 2-3 güne kadar baÅŸlar. Åžu an zaten araçlarda yer yok. VatandaÅŸ biraz tedirgin, çünkü ek servis kaldırmazsak araçlarda yer yok. YoÄŸunluÄŸumuzda bayrama doÄŸru baÅŸlar. Bilet fiyatlarından dolayı vatandaÅŸlar zor durumda, maÄŸdur oluyor. Ä°stanbul bileti 180 TL, Ankara 120 TL oldu. Bu fiyatlar aslında çok pahalı. Daha önce

Ä°stanbul biletini 100 TL’ye, Ankara biletini ise 60-70 TL’ye satıyorduk. Ama ÅŸu anda iki katına çıktı. Akaryakıt fiyatları yükseldiÄŸi için bu zam yapıldı. Otobüsler dolu da gitse kurtarmıyor.” ifadelerini kullandı.

“Bayramdan sonra bilet fiyatları daha da yükselir”

Bayram yoÄŸunluÄŸunun henüz baÅŸlamadığını belirten Mehmet Esen ise “YoÄŸunluk bayrama doÄŸru baÅŸlar. Bayram sonrası daha yoÄŸun olur. VatandaÅŸlarımız biletlerini bayram sonrasına bırakmasınlar. Åžu anda mazot yükseldiÄŸi için sektör olarak para kazanmıyoruz. Bundan dolayı bilet fiyatları yükseldi. Bayramdan sonra bilet fiyatları daha da yükselir. Ä°stanbul ve Ankara biletleri 30-40 TL yükseldi. Daha önce Ä°stanbul için 120-130 TL’ye bilet kesiyorduk ama bayramdan sonra bu 170-180 TL olur. Ankara bileti 80 TL’ydi ancak bayramdan sonra 120 TL olur. Ä°zmir, Ä°stanbul, Bursa ve Ankara biletleri baÅŸta olmak üzere tüm illerin bilet fiyatları yükseldi.” diye konuÅŸtu.

“Gaziantep’te yoÄŸunluk bayramdan sonraya kalıyor”

Yunus YetiÅŸkin de “Bayram yoÄŸunluÄŸu ÅŸu anda Gaziantep’ten henüz baÅŸlamadı. YoÄŸunluk bayramdan sonra baÅŸlar. Ama çok yoÄŸun bir bayram geçer. Çünkü ÅŸu anda bile bayağı bir kalabalık var. Åžu anda otobüslerin hepsi doldu. Ek seferler yapabiliriz. Gaziantep’te yoÄŸunluk bayramdan sonraya kalıyor. Çünkü batı illerinden gelen yolcular, bayramdan sonra memleketlerine döndükleri için bir yoÄŸunluk oluyor. Åžu anda batı illerinde yoÄŸunluk var.”diye belirtti.

“Bayram yoÄŸunluÄŸu 2-3 gün sonra baÅŸlar”

Otobüs ÅŸoförü Ali Çetin ise “Bayram yoÄŸunluÄŸu 2-3 gün sonra baÅŸlar. Åžu anda batı illerine gidiÅŸler boÅŸ, sadece geliÅŸler dolu. Sektör zor durumda ve mazot çok pahalı. Bu ÅŸekilde devam ederse kışın kimse kontak açamaz. Bizde mazot ve bilet fiyatlarının yükselmesini istemiyoruz ancak bizimle alakalı bir durum deÄŸil.” dedi.

“Zamlardan sonra bilet fiyatları daha çok yükseldi”

Bayramı Ä°zmir’deki yakınlarıyla geçirmek isteyen Mehmet Polat ise otobüs firmalarının bayramı fırsata çevirdiklerini, normal zamanlarda aldıkları biletlere en az yüzde 50 zam yapıldığını belirterek, ÅŸunları söyledi:

“Zaten eskiden de bilet fiyatları yüksekti. Åžu anda insanların alım gücü de yoktur. Gelen bu zamlardan sonra bilet fiyatları daha çok yükseldi. Ä°zmir’e gideceÄŸiz, Ä°zmir’e zamdan önce 140 TL’ye gidiyorduk, ÅŸu an 160 TL’ye yükseldi. Her halde fakirlerin yolculuk yapmasını istemiyorlar. Bilet fiyatlarının bu ÅŸekilde yüksek olması insanları maÄŸdur ediyor. Aynı zamanda firmadan firmaya da bilet fiyatları deÄŸiÅŸiyor ve bunun bir kontrol edilmesi lazım.”

“3 kiÅŸi Ä°zmir’e 500 TL ile yolculuk yapacağız”

Otobüs bilet fiyatlarının uçak bileti fiyatıyla adeta yarıştığını belirten Aysel Hanım da “Biz, Gaziantep’e gelirken uçakla 340 TL’ye geldik ama maalesef 175 TL’ye otobüsle yolculuk yapıyoruz. Bilet fiyatlarının bu ÅŸekilde yüksek olması doÄŸru deÄŸil. 3 kiÅŸi Ä°zmir’e 500 TL ile yolculuk yapacağız, bu az para mı? Bilet fiyatları biraz düÅŸse iyi olur. Yolda ne yiyip içeceÄŸiz, tekrar eve nasıl gideceÄŸiz? Uçakla yolculuk yaptık ama bu kadar masraf olmadı.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.