Sosyal Medya

Güncel

Devlet hastanesinde 10 milyonluk malzeme vurgunu

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binasına taşınması sırasında aralarında diyaliz makineleri de olan 10 milyon lira değerindeki malzemeyi çalıp, sattıkları iddiasıyla hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.



Aksaray  EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi, 2018 yılı ekim ayında yeni binaya taşındı. Taşınma sırasında klima, hasta yatağı, güç kaynağı, kurÅŸun levha, bakır kablo, kalorifer tesisatı ve diyaliz makinelerinden bazıları kayboldu. 
 
Durumu fark eden hastane yönetimi, yaklaşık 10 milyon TL deÄŸerindeki kayıp malzemeleri tespit ederek, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. BaÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında AsayiÅŸ Åžubesi Hırsızlık Büro AmirliÄŸi bünyesinde özel ekip kuruldu. Özel ekip, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin sonunda bu sabah operasyon düzenledi.

19-08/06/hastane-tasinirken-10-milyonluk-malzeme-vurgunu-iddiasi-6-gozalti_7578_dhaphoto4.jpg


6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Polis, kayıp eÅŸyaları çalıp sattkları iddiasıyla hastane müdürü M.G.'yi, acil servis sorumlusu L.A.'yı, personel ÅŸube müdürü Åž.T.'yi, bilgi iÅŸlem personeli N.Y.'yi, güvenlik amiri C.Y.'yi ve güvenlik personeli A.E.'yi gözaltına aldı.
 
Kayıp eÅŸyaların izine rastlanılmazken suçlamaları kabul etmeyen 6 ÅŸüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.