Sosyal Medya

Güncel

Kabinede Berat Albayrak'ın yerine MHP'li bakan gelecek iddiası

Kabine değişikliği yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli'den iki bakan adı istediği ve Albayrak'ın görevini MHP'li bakana vereceği iddia edildi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etmesinin ardından erken seçim dillendirilirken kabine deÄŸiÅŸikliÄŸi de konuÅŸuluyor.
 
YeniçaÄŸ gazetesi yazar Orhan UÄŸuroÄŸlu, ekonomik geliÅŸmeleri ve siyasi kulisleri çok yakından takip eden Ahmet Özal'in kendisini aradığını ve ErdoÄŸan-Bahçeli buluÅŸması ile ilgili önemli kulis bilgileri aktardığını ifade etti. UÄŸuroÄŸlu'nun aktardığına göre Özal, "Esas gündemin baskın seçim olduÄŸu bilgisini aldım… ErdoÄŸan'ın belirleyeceÄŸi yeni kabine için Bahçeli'den MHP'li isimler istediÄŸini öÄŸrendim" ifadelerini kullandı. Son olarak Özal'a göre görüÅŸmede ErdoÄŸan'ın, Fırat'ın doÄŸusuna operasyon konusunda Bahçeli'ye tarih verdi.
 
Ahmet Özal'ın bu sözleri üzerine CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent KuÅŸoÄŸlu'yu aradığını söyleyen UÄŸuroÄŸlu, "Hayırdır, erken seçimin kokusunu mu aldın?" diye Whatsapp mesajı aldığını aktardı. KuÅŸoÄŸlu, Sonsöz gazetesindeki yazısında, "ErdoÄŸan erken seçim mesajı verdi. Belki de Kasım'da erken seçim" görüÅŸünü dile getirmiÅŸti. "Bu stratejisi ile Abdullah Gül / Ali Babacan ve Ahmet DavutoÄŸlu oluÅŸumlarının önüne geçeceÄŸini hesaplıyor sanırım" diyen KuÅŸoÄŸlu, "Çünkü bu oluÅŸumlar, Ak Partiden 5 puan dahi koparsalar baÅŸkanlık biter…Erken seçim olacağı bence kesin. Ne kadar erken olacağına detay koÅŸullar ve ErdoÄŸan karar verecek" ifadesini kullandı.
 
"ALBAYRAK'IN YERÄ°NE MHP'LÄ° BAKAN"
Öte yandan kabine deÄŸiÅŸikliÄŸine iliÅŸkin kulis de paylaÅŸan UÄŸuroÄŸlu, ErdoÄŸan'ın, Devlet Bahçeli'den iki bakan adı istediÄŸini öne sürdü. UÄŸuroÄŸlu, ErdoÄŸan'ın bu niyetini "Ekonomiyi damadı Berat Albayrak'tan alarak MHP'li bir bakana verecek…" ÅŸeklinde yorumladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.