Sosyal Medya

Güncel

Meclisteki 15 Temmuz oturumuna katılan Ahmet Davutoğlu'na 'yeni parti' soruldu

15 Temmuz oturumu için meclise gelen Ahmet Davutoğlu'na yeni parti sorusu yöneltildi.



Eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 15 Temmuz Özel Oturumu için TBMM'ye geliÅŸinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında 251 vatan evladının topraÄŸa verildiÄŸini, bugünün onur günü olduÄŸunu çünkü ÅŸehitler nezdinde bu milletin zor zamanlarda, tarihi eÅŸiklerde nasıl bir ortak mücadele verebileceÄŸini ortaya koyduÄŸunu söyledi.
 
Bugünün bir muhasebe, bir daha böyle hain bir darbe teÅŸebbüsü olmaması için milletçe ne yapmak gerektiÄŸinin konuÅŸulmasının günü olduÄŸunu dile getiren DavutoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
 
"Bu darbe milletin özgürlüklerine yapılan, seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanına, seçilmiÅŸ Meclisine yapılan bir darbe teÅŸebbüsüydü. Bugün hep birlikte demokrasimize sahip çıkarak, insan haklarına sahip çıkarak, özgürlükleri daha geniÅŸ bir alana yayarak buna cevap verebiliriz. Darbecilerin istediÄŸi bir Türkiye, yani özgürlüklerin kısıtlanarak, milli iradenin zayıflatıldığı bir Türkiye bizim tam da karşı çıkmamız gereken bir husustur. Bugün bütün siyasilerin, bütün devlet adamlarının, bütün düÅŸünce adamlarının omuz omuza vermesi gerekir. Bu birliÄŸi koruduÄŸumuz sürece de kimse bir daha böyle hain bir teÅŸebbüse cüret edemeyecektir. Allah milletimizi, ülkemizi muhafaza eylesin, birliÄŸimizi daim eylesin."
 
YENÄ° PARTÄ°
 
Gazetecilerin yani parti kurulmasına iliÅŸkin sorularına ise DavutoÄŸlu, "Bugün parti, siyaset, ihtilaf konuÅŸma günü deÄŸil, milletimiz için bir hüzün, onur ve muhasebe günüdür." karşılığını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.