Sosyal Medya

Güncel

Bakanlık açıkladı: Pençe Harekatı'nda 76 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe Harekatı'nın başladığı 27 Mayıs'tan bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde toplam 76 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.



Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde baÅŸlatılan Pençe Harekatı planlandığı gibi baÅŸarılı ÅŸekilde sürüyor.
 
Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesinin yanı sıra ele geçirilen sığınak, barınak, maÄŸara, mühimmat ve yaÅŸam malzemeleri teker teker imha ediliyor.
 
Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün barınmaya çalıştığı diÄŸer bölgeler de vurulmaya devam ediyor.
 
76 PKK'LI TERÖRÄ°ST ETKÄ°SÄ°Z HALE GETÄ°RÄ°LDÄ°
 
27 Mayıs'tan bu yana Zap, AvaÅŸin, Basyan, Gara, Metina ve Kandil bölgeleri hava harekatları ve kara ateÅŸ destek vasıtalarıyla birçok kez vuruldu.
 
Pençe Harekatı'nın baÅŸladığı 27 Mayıs'tan bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde 76 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bunların 51'ini Hakurk bölgesinde etkisiz hale getirilenler oluÅŸturdu.
 
 
 
133 MAÄžARA VE SIÄžINAK Ä°MHA EDÄ°LDÄ°
 
Öte yandan, son olarak sabah saatlerinde Metina ve Kandil bölgelerine hava harekatı düzenlenerek 7 PKK'lı terörist daha etkisiz kılındı.
 
Komandolar, terör örgütünün tuzakladığı 80 mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) imha etti, 15 sığınak ve barınağı daha kullanılamaz hale getirdi.
 
Böylece terör örgütü PKK'nın Hakurk bölgesinde içerisindeki yaÅŸam malzemeleriyle imha edilen maÄŸara ve sığınak sayısı 133'e ulaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.