Sosyal Medya

Güncel

Ömer El Beşir, yakında hakim karşısına çıkacak

Sudan Başsavcısı Velid Seyyid Ahmed, Hartum’da düzenlediği basın toplantısında, devrik lider Ömer El Beşir dönemindeki yolsuzluk davalarının soruşturulduğunu ve eski rejimin sembollerine karşı 41 dava açıldığını ifade ederek, prosedürlerin önümüzdeki hafta tamamlanacağını ve Beşir’in hakim karşısına çıkacağını söyledi.



Sudan BaÅŸsavcısı Velid Seyyid Ahmed, devrik lider Ömer el-BeÅŸir'in yakında hakim karşısına çıkacağını açıkladı

Sudan BaÅŸsavcısı Ahmed, Hartum'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, BeÅŸir dönemindeki yolsuzluk davalarının soruÅŸturulduÄŸunu ve eski rejimin sembollerine karşı 41 dava açıldığını ifade ederek, prosedürlerin önümüzdeki hafta tamamlanacağını ve BeÅŸir'in hakim karşısına çıkacağını söyledi.

BaÅŸkentin merkezindeki oturma eylemlerinde yaÅŸanan olayları görüÅŸmek üzere Askeri GeçiÅŸ Konseyi (AGK) toplantısına davet edildiÄŸini belirten Velid Seyyid Ahmed, “Oturma eylemi bölgesinin dağıtılması konusu tartışmalı bir meseledir. Bu konuda incelemelerimizi ve görüÅŸmelerimizi sürdüreceÄŸiz” dedi.

Ülkede 19 Aralık 2018'de ekonomik kriz nedeniyle baÅŸlayan gösterilerin hızla rejim karşıtı eylemlere dönüÅŸmesinin ardından ordu, 11 Nisan'da yönetime el koyduÄŸunu açıklamış ve 30 yıllık Ömer el-BeÅŸir dönemi sona ermiÅŸti.

Sonraki süreçte ordu bünyesinde kurulan Askeri GeçiÅŸ Konseyi, 3 yılın sonunda seçimlerin yapılacağını duyurmuÅŸtu. Buna raÄŸmen Sudan'da bir grup yönetimin bir an önce sivillere devredilmesi çaÄŸrısı yapıyor.

Askeri GeçiÅŸ Konseyi, devrik lider BeÅŸir ve ona yakın çok sayıda üst düzey ismin baÅŸkentteki Kuber Hapishanesi'ne konulduÄŸunu açıklamıştı. 

Son olayların ardından müzakereler 20 Mayıs'ta askıya alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.