Sosyal Medya

Bülent Arınç: Binali Yıldırım İstanbul'da sahaya geç indi

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğini bir onur olarak kabul ettiğini açıklayan Arınç, "İsteseydim aktif siyasete devam edebilirdim" şeklinde konuştu. Arınç'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:



Sayın CumhurbaÅŸkanıyla geçen hafta da bir araya gelmiÅŸtik. Bazı konuları süratle aktarmak gerektiÄŸinde kendilerinden talepte bulunuyorum. Åžu anda CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu üyesi olarak küçük bir mekanda hazırlandı. ÇeÅŸitli olaylar, konular hakkında kendisiyle görüÅŸüyoruz. Bugün de saat 12.00 ile 13.30 arasında bir görüÅŸmemiz oldu. Ben 1995 seçimlerinde parlamentoya girdim ve tam 20 yıl aralıksız 5 dönem milletvekilliÄŸi yaptım. Siyaset bir yaÅŸam tarzı, 40 yıldan fazla siyasetin içinde çalışmış bir insan olarak siyasetten kopmanız mümkün deÄŸil. Ben 3 yıldan bu yana kendime ait bir ofiste gelen misafirleri ağırlıyorum. Siyaset bana göre sadece milletvekilliÄŸi, bakanlık deÄŸil. Siyaset ülkenin yönetimi hakkında bilgisi, düÅŸüncesi, kabiliyeti olan herkesin bir ÅŸeyler söylemesidir. Biz bu iÅŸe o günden bugüne devam ederken maalesef bazı trol ve troliçeler bizi muhalefetin merkezi olarak gösterme yoluna gittiler. Biz genel baÅŸkanımız ve CumhurbaÅŸkanımız olarak başımızda bulunan insana karşı muhalefet yapmadık. Bazı arkadaÅŸlarımız yapmış olabilir.
 
"Yüksek istiÅŸare kurulu üyeliÄŸini onur olarak kabul ettik"
 
Hiçbir mevki, makam, siyasi etiket beklemeden bu iÅŸi yapıyoruz. Åžimdi üstlendiÄŸimiz görev tam zamanlı bir mekanizma deÄŸil. Ben bir kamu görevlisi deÄŸilim. 5-6 ay öncesinde sayın CumhurbaÅŸkanımız benim de bulunduÄŸum grubun içerisinde 'Sizler çok hizmet ettiniz, sizinle yakın plan çalışmak istiyorum' dedi. Kızılcahamam'daki toplantıyı kastediyorum. Cemil Bey, Köksal Bey, Ä°smail Kahraman Bey vardı. Biz kendimizi ortaya koymadan doÄŸru olacağını düÅŸündük. Biz de bunu onur olarak kabul ettik. Resmi Gazete'de yayınlanan ÅŸudur. 15 Mayıs ÇarÅŸamba günü. CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi'nin özeti, 'millete ve devlete hizmeti geçmiÅŸ bilgi sahibi kiÅŸilerin bu kazanımlarından istifade edilmesi amacıyla Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu oluÅŸturulmuÅŸtur' deniyor. Millete ve devlete hizmeti geçmiÅŸ, bilgi ve birikim sahibi kiÅŸilerin kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla. Bu konu gündeme geldiÄŸinde hem kendilerine teÅŸekkür ettik. Sadece meclis baÅŸkanlarıyla sınırlı olmasın, çok önemli diplomat, emeÄŸi geçmiÅŸ eski genelkurmayl baÅŸkanı, yüksek yargıda görev yapmış insanları da deÄŸerlendirseniz daha iyi olur diye görüÅŸümüzü ifade ettik. Kendisi de uygun gördü. Zaman içerisinde geniÅŸletilebilir.
 
"Kendisiyle bir dargınlığımız vardı"
 
15 Temmuz gecesi iki daire ötemde MÄ°T MüsteÅŸarımızın oturduÄŸu yer var. Bunlar bildiklerine göre bombayı bırakacaklarını bekliyordum. CumhurbaÅŸkanımıza karşı suikast giriÅŸimi var. CumhurbaÅŸkanımızın 'Herkes sokaklara çıksın' çaÄŸrısı olmasaydı bunlar muvaffak olurdu. Aynı ÅŸekilde Binali Bey ve ben de iki kanala baÄŸlandım ve hepimizin CumhurbaÅŸkanımızın emrinde olmamız gerektiÄŸini söyledim. 250 ÅŸehit, Allah hepsinden razı olsun. O zaman kendisine mektup yazdım. 'Bundan önce aramızda çok tartışmalar oldu. Bu insanlar hakkında hüsnü zan besledik. Åžimdi görüyoruz ki ülkemiz büyük bir tehdit altındadır' dedim. Bir dargınlığımız hemen hemen vardı. Mektubu yazdım, 1 ay sonra görüÅŸme gerçekleÅŸtirdik. Birbirimizi kucaklaÅŸtık. Bu mektup yayınlandı. Yeni bir yöntem yaptık. O süreçte bize karşı büyük suçlamalar oldu. Onların hepsini göÄŸüsledik.
 
"Ak parti baÅŸarısız mı hayır! çok baÅŸarılı mı hayır"
 
31 Mart'ta il genel meclisi oyları, büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı oylarına baktığınızda alınan oy oranları göreceli olarak AK Parti'nin baÅŸarılı olduÄŸunu gösterir. Ama büyükÅŸehirlerden kaybı var. Dün sayın CumhurbaÅŸkanımız bir baÅŸka zaviyeden bakarak 'Biz Ankara ve Ä°stanbul'u kaybetmedik ki' diyor. BüyükÅŸehir Belediye Meclis'nin bütün komisyonlarında AK Parti'nin hakimiyeti var. Sadece büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığını kazanamamak bir tarafa ama meclis üyeleri, komisyonlukları da baÅŸka baÅŸarı. Ben Ankara'da sayın Özhaseki'ye kullandım, sayın Veysel Tiryaki'ye oy kullandım. Belediye meclisinde yine AK Parti'nin çoÄŸunluÄŸu var. Sembolik olarak büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı önemlidir ama herÅŸey deÄŸildir. Bu ittifakın kurulmuÅŸ olması öncelikle Ä°stanbul ve Ankara'yı kazanabilmekti. Önemli olan AK Parti baÅŸarısız mı? Hayır deÄŸil. Çok mu baÅŸarılı? Hayır o da deÄŸil.
 
"Binali Yıldırım bey bence Ä°stanbul'da sahaya geç indi"
 
Binali Yıldırım'ın ÅŸansı daha yüksek. Ben Yıldırım Bey'i sayın ErdoÄŸan'ın en yakın arkadaşı olarak biliyorum. Ä°DO çok önemlidir Ä°stanbul'da. Tayyip Bey'in o kadar baÅŸarılı, akıllı arkadaÅŸları vardı ki, hepsi Ä°stanbul'da destan yazdı. Tayyip Bey'in arkadaÅŸları 200 kilometreden Ä°stanbul'a su getirdi. Binali Bey'in UlaÅŸtırma Bakanlığı ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'ndeki çalışmalarında Ä°stanbul'un ulaşım ve ÅŸehirleÅŸmede imzası olan bir insandır. Bu ÅŸehre en çok daha iyi kim hizmet edebilir? Bu Binali Bey'den baÅŸkası olamaz derim. Bence alana biraz geç inmekle mesafeyi açtı. Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun sokaÄŸa çıktı kendisi Ankara'da TBMM'de BaÅŸkanlık yapıyordu. Yoksa Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yakıp 'geldim' dese biz bu hallere düÅŸmez ve seçimi alırdık.
 
"Kürtler'in Ä°stanbul'da bize oy vereceklerine inanıyorum"
 
Biz terörle mücadele ediyoruz. O kadar çok terör örgütü var ki. Åžimdi Kürt kardeÅŸlerimizi siz PKK yanına koyarsanız, onun gözüyle bakarsanız, diliniz de buna alışmış olursa buradan bir netice çıkması mümkün deÄŸil. Onlar bu memleketin birliÄŸini, dirliÄŸini isteyen insanlar. Evet çözüm süreci baÅŸarısızlıkla sonuçlandı çünkü örgüt ihanet etti. Bunu ayrı programda konuÅŸuruz. Biz bütün Türkiye'ye yönelik yeni söylem bulmamız lazım. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın çok güzel prensibi vardır. 'Batı'da ne konuÅŸuyorsam DoÄŸu'da da onu konuÅŸurum' demiÅŸtir. Bu söylem birliÄŸi çok önemlidir. Biz sessiz devrim yaptık. Kürtler her türlü tehdide raÄŸmen bizi desteklediler. Ä°stanbul'da dindara, muhafazakar Kürtlerin, devlete, millete baÄŸlı olanların bu seçimde bize çok oy vereceklerine inanıyorum. Bu seçim sadece Ä°stanbul'da bir büyükÅŸehir belediye baÅŸkanını seçmenin ötesinde anlam taşıyor. Ä°ç dinamikleri var dış dinamikleri var. Kürtler bilinçli insanlardır, bunu bilirler.
 
"Saadetli kardeÅŸlerimiz de Ak Parti'ye oy verecek"
 
Saadet Partisi'nin öncesiyle sayın Erbakan hocamızla 31 yıllık beraberliÄŸim var. Kitabımda anlatıyorum. Lütfen ed insinler okunsunlar. Hocama saygıda kusur etmedim. AK Parti'nin kuruluÅŸuna kadar hiç kırıcı bir ÅŸeyimiz olmadı. Biz bir beldede iki kiÅŸi olsa birisi aday olur diÄŸeri ona oy verir. BaÅŸka bir partiye oy verilmesi konusunda Erbakan hocamızın hiçbir zaman yumuÅŸak bir düÅŸüncesi olmamıştır. Hoca kendisine gelenlere izin vermedi. Bu kuralların istisnaları olmuÅŸtur. Hoca der ki 'Siz kendiniz bakın, karar verin'. Mesela herhangi bir konuda iki ÅŸer arasında kaldığınız zaman ehven olanını, biraz daha zayıf olanı tercih edin der. Hocam der ki, siz kararınızı verin. Ahmet Necdet Sezer'in CumhurbaÅŸkanı seçilmesinde böyle olmuÅŸtur. Nevzat YalçıntaÅŸ merhum üçüncü turdan sonra elenmiÅŸ ve Sezer'e oy verilmiÅŸ. Saadet Partililer'in her birinin hukukunu korumak bizim hedefimizdir. Onlara söylenenlere, hedef almalarını kınıyorum. Saadet Partililer bu seçimde kendi oylarına ihtiyaç olduÄŸunu biliyorlar. Her seçimde biz bunu görürüz. Yüzde 5-6 arası oy alması gereken Saadet yüzde 3 oy almıştır. Yüzde 3'ü bize gelmiÅŸtir. Saadet Partililer 'Gelin ülkenin menfaati için Binali Yıldırım'a oy kullanalım' demeliler. Bunu üst düzey yöneticileri de söylemeliler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.