Sosyal Medya

Brunson'dan bir tuhaf açıklama: Türkiye hakkında Tanrı benimle konuştu

Trump yönetiminin yaptırıma varan baskıları sonucu Türkiye'de hapisten çıkarılan Pastör Andrew Brunson, ABD'deki bir dini toplantıya seslendi. Evanjelik din adamı, 2009 yılında tanrının kendisiyle konuştuğunu ve Türkiye'yi zor zamanların beklediğine dair uyardığını öne sürdü.



Türkiye'de 23 yıl görev yaptıktan sonra 15 Temmuz 2016 darbe giriÅŸiminin ardından “terör”suçlamalarından 2 yıl hapiste tutulmuÅŸ olan ABD'li Evanjelik din adamı Andrew Brunson, 47 bin kiliseyi bünyesinde toplayan Güneyli Baptist Kongresi'ne (SBC) hitabında Türkiye'ye de deÄŸindi.

Sputnik’te yer alan habere göre; Ekimde Trump yönetiminin giriÅŸimleri sonucu serbest kalan ve ABD'ye dönüÅŸte Oval Ofis'te BaÅŸkan Donald Trump için dua etmiÅŸ olan Pastör Andrew Brunson, pazartesi geceki toplantıda, 2009 yılında tanrının kendisiyle konuÅŸtuÄŸunu ve Türkiye'yi zor zamanların beklediÄŸine dair uyardığını öne sürdü.

“TÜRKÄ°YE'DE BASKI GÖRDÜÄžÜNÜ” ANLATTI

"DoÄŸruluk dürüstlük yüzünden baskı görenler kutsanır" baÅŸlıklı toplantıda konuÅŸan Brunson, Türkiye'de hapisteyken kendisi için dua etmiÅŸlerin ellerini kaldırmasını, onlara teÅŸekkür edeceÄŸini söyledi.

Bu duaların kendisini ve eÅŸini ayakta tuttuÄŸu kadar Türkiye'de yaÅŸayanların tamamı için de önemli olduÄŸunu savunan Brunson, hapiste geçirdiÄŸi iki yılda intihar eÄŸilimli hale geldiÄŸini, Ä°ncil okuyarak ve dua ederek dayanmaya çalıştığını aktardı.

Hapiste tanrı sevgisinin sınandığını ama hiç kırılmadığını anlatan Evanjelik din adamı, ÅŸöyle devam etti:

"Ä°lk yılın sonuna doÄŸru aldığım bir karar dönüm noktası oldu. Tanrıyla iliÅŸkim için mücadele etmeye karar verdim. EÄŸer onunla mahremimi, yakınlığımı kaybedersem, her ÅŸeyi kaybederim, dedim kendi kendime."

2009’DA TANRIYLA KONUÅžTUÄžUNU SÖYLEYEN BRUNSON: TÜRKÄ°YE’YÄ° ZOR ZAMANLAR BEKLÄ°YOR

2009 yılında tanrının kendisiyle konuÅŸtuÄŸunu ve Türkiye'yi zor zamanların beklediÄŸine dair uyardığını ileri süren Brunson "Olacaklar için hazırlıklı olduÄŸumuzu sanmıyorum" diyerek ÅŸöyle devam etti:

"Özellikle de sonraki kuÅŸaklar. ÇoÄŸumuz ilgilenmiyoruz ve bilincinde deÄŸiliz, bu da kiliselerimizdeki insanların bundan sonra olacaklar karşısında gafil avlanacakları anlamına geliyor. Kilise liderleri ve pastörleri olarak gelecek kuÅŸakları hazırlamak sizin göreviniz."

“DAHA FAZLA BASKI VE ZULME HAZILIKLI OLMALIYIZ”

Türkiye'de hapis yatma nedenleri “terörizm”, “casusluk”, “düÅŸmanca eylem oluÅŸturan HıristiyanlaÅŸtırma, misyonerlik faaliyetleri” diye sıralanmış olan Evanjelik pastör, meslektaÅŸlarına baskı ve zulmün yeni bir ÅŸey olmadığı ama artık daha da fazlasına hazırlıklı olmaları gerektiÄŸi uyarısında bulundu:

"ÇoÄŸunuzun acı çekme sırasına girme fırsatınız olacak ve kendinizi buna hazırlamalısınız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.