Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Askerlik Sistemi hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Askerlik Sistemi düzenlemesinin ülkemize, milletimize, gençlerimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Twitter hesabı üzerinden yeni askerlik sistemine iliÅŸkin açıklama yaptı. Açıklamasında, "Yeni Askerlik Sistemi düzenlemesinin ülkemize, milletimize, gençlerimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer veren ErdoÄŸan'ın, paylaÅŸtığı görselde de yeni askerlik sistemi hakkında bilgi verildi. Görselde ÅŸu ifadelere yer verildi:
"Günümüz dünyasında askerlik görevi çok iyi eÄŸitim ve uzmanlık isteyen bir meslek haline dönüÅŸmüÅŸtür. Türkiye, epeyce bir vakittir, planlı ve bilinçli bir ÅŸekilde profesyonel askerliÄŸe geçiÅŸin hazırlıklarını yürütmektedir. Askerlik çağına gelen gençlerimizin sayısında sürekli yığılmalar yaÅŸandığı da ortadır. Yeni sistemde profesyonel askerlik yaygınlaÅŸacak.
 
Yükümlülerin yarıya yakını hemen terhis olacak, kalanları görevlerine devam edecek. Bedelli askerlik yapma hakkı kazanan herkes bir aylık temel eÄŸitimden geçecek. Yükümlü olarak kıtaya gelenler temel eÄŸitimleriyle birlikte toplam 6 ay askerlik yapacak. Muvazzaf kadrolara geçiÅŸler de ilk 6 aylık ve ardından ücret mukabili yapılacak ikinci 6 aylık askerlik görevinin ardından mümkün olacak. Yedek subaylık ve 2 yıllık yüksekokul mezunları için bu kanunla gündeme gelen yedek astsubaylık uygulamaları da personel ihtiyacının karşılanmasına önemli bir imkândır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.