Sosyal Medya

Güncel

Keşmir'de Müslüman kız çocuğunun katledilmesiyle ilgili 6 kişi suçlu bulundu

Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletine bağlı Kathua'da ocak ayında 8 yaşındaki Müslüman kız çocuğunu tecavüz ederek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 8 kişiden 7'si suçlu bulundu.



Mahkeme heyeti Asifa Bano'yu öldürmekten yargılanan 8 kiÅŸiden 7'sini suçlu bulurken, bir zanlının beraatine karar verdi.

Haklarındaki mahkeme kararının yakın zamanda açıklanması beklenen zanlıların ölüm cezasına çarptırılabilecekleri belirtildi.

Cammu KeÅŸmir eyaletine baÄŸlı Kathua'da Müslüman göçer topluluÄŸu Gujjarlar'a mensup bir ailenin 8 yaşındaki kız çocuÄŸunun, 10 Ocak'ta, aralarında emekli bir kamu görevlisi ve polis memurlarının bulunduÄŸu 8 kiÅŸi tarafından kaçırılıp bir Hindu tapınağında bir hafta boyunca tecavüze uÄŸradıktan sonra vahÅŸice öldürüldüÄŸünün ortaya çıkması ülkeyi derinden sarsmıştı.

8 yaşındaki kız çocuÄŸuna, iÅŸkence sırasında bilincinin kapalı kalması için sakinleÅŸtiriciler verildiÄŸi, çocuÄŸun bacaklarının kırıldığı, boÄŸularak öldürüldükten sonra kafasına taÅŸla vurulduÄŸu polis tutanaklarında yer almıştı.

VahÅŸi cinayetin Müslüman Gujjarları korkutarak, Cammu KeÅŸmir'in Hint nüfusun yoÄŸun olduÄŸu kesiminden uzaklaÅŸtırmak amacıyla iÅŸlenen bir nefret suçu olduÄŸu öne sürülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.