Sosyal Medya

Güncel

Donald Trump'tan ramazan mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'deki ve tüm dünyadaki Müslümanların ramazanını tebrik etti.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, ramazan dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Melania ile ABD'de ve dünyadaki tüm Müslümanlar için bu kutlu ayın mübarek olması dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ramazanda Kur'an-ı Kerim'in Hazreti Muhammed'e indirilmesinin anıldığını hatırlatan Trump, "Hilalin görülmesiyle Müslüman aileler ve toplumlar bu vahyi, bir aylık iç tefekkür, manevi yenilenme ve ibadete baÅŸlamakla onurlandırıyor." açıklamasında bulundu.

Müslümanların ramazanda oruç tutarak, Kur'an okuyarak, ihtiyaç sahiplerine yardım ederek ve iyilik yaparak, manevi yolculuklarının amacı konusunda bir tazelenme yaÅŸadıklarının altını çizen Trump, böylece Allah'ın rahmet ve merhametine yönelik ÅŸükürlerini derinleÅŸtirdiklerini belirtti.

Trump, "Bu ay boyunca hepimizin, bize verilen nimetleri düÅŸünme ve birbirimizle daha büyük dostluk kurma fırsatı var. Ramazanın maneviyatıyla hepimiz daha uyumlu ve saygılı bir toplum seviyesine ulaÅŸabiliriz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Trump, 2017'de baÅŸkanlık koltuÄŸuna oturduÄŸundan bu yana, bazı Müslüman ülke vatandaÅŸlarına ABD'ye giriÅŸ yasağı uygulaması, ABD içinde Ä°slamofobinin artmasına zemin hazırlaması, Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıma kararı gibi adımları nedeniyle eleÅŸtiri topluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.