Sosyal Medya

Güncel

'1 Nisan'dan sonra 'Mansur Bey' demek zorunda kalacaksınız'

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, AK Parti'li Mehmet Özhaseki'yi eleştirerek, 'Görüyorsunuz, televizyona çıkıp, 'Mansur efendi' diye konuşmaya başladı. Önce 'Mansur Bey' demesini öğren. Göreceksiniz, 1 Nisan'dan sonra 'Mansur Bey' demek zorunda kalacaksınız' dedi.



YavaÅŸ, 31 Mart yerel seçimine yönelik çalışmaları kapsamında, Çamlıdere ilçesinde miting düzenledi. Mitingde YavaÅŸ'a; CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Haluk Koç, Ä°YÄ° Parti Genel Ä°dare Kurulu üyesi Faruk KöylüoÄŸlu, Ä°YÄ° Parti Ankara Ä°l BaÅŸkanı Yetkin Öztürk ve CHP Ankara Ä°l BaÅŸkanı Rıfkı Güvener eÅŸlik etti.

YavaÅŸ, ilk defa rakibi AK Partili Mehmet Özhaseki'nin anket yayımlatmadığını savunarak, "'Biz anketlere güvenmiyoruz' diyorlar, çünkü yaptırdıkları bütün anketlerde yüzde 40'ı geçemiyorlar. Arada 10- 15 puan fark var" diye konuÅŸtu.

'ARKAMIZDAN KONUÅžUYORSUNUZ'

'Çamur siyaseti' yapılmaya baÅŸlandığını kaydeden YavaÅŸ, "Hapiste olması gereken, mahkum olmuÅŸ, daha ağır suçlardan yargılanan bir mahkumun arkasına saklanarak, bizlere iftira atmaya baÅŸladılar. Gasp, yaÄŸma, çocuk istismarı gibi suçlardan 57 sene hapis almış adam, 'Mansur YavaÅŸ seçimlere girmesin' diye YSK'ye dilekçe vermiÅŸ. Ne kadar suç iÅŸleyen adam var, kalkıp, sizin yanınıza yanaşıyor. Siz mahkumiyeti kesinleÅŸmiÅŸ, çeÅŸitli suçlardan yargılanan bir insanı kurtuluÅŸ ümidi olarak yanınıza alırsanız, onun bana attığı iftiraların arkasına sığınırsanız. Türkiye'de birçok kiÅŸi onun gibi yapmaya baÅŸlayacaktır. Sizler örnek olmalısınız. Tam tersine böyle insanları yakalayıp, bir an evvel cezasını almasını saÄŸlayacağınıza adeta kol kanat gerip, meydan meydan gezip, arkamızdan konuÅŸuyorsunuz. Benim çoluk çocuÄŸum var. Meydan meydan gezip, bana 'sahtekar' derseniz ben size kul hakkımı helal etmiyorum. Bu kadar net. EÄŸer inancınız varsa 'Bu kul hakkını nasıl vereceÄŸiz?' diye düÅŸünmekten gece gündüz gözünüze uyku girmemesi lazım" dedi.

‘KENDÄ°ME YAPILMASINI Ä°STEMEDİĞİM BÄ°R ÅžEYÄ° ASLA RAKÄ°BÄ°ME YAPMAM'

Kendisinin kavga ortamına çekilmeye çalışıldığını savunan Mansur YavaÅŸ, "Ben bugüne kadar rakibim ile ilgili o kadar iddia olmasına raÄŸmen çamur siyaseti yapmadım. Kendime yapılmasını istemediÄŸim bir ÅŸeyi asla rakibime yapmam. Görüyorsunuz televizyona çıkıp 'Mansur efendi' diye konuÅŸmaya baÅŸladı. Bu kibir onları mahvedecek. Önce 'Mansur Bey' demesini öÄŸren. Göreceksiniz 1 Nisan'dan sonra 'Mansur Bey' demek zorunda kalacaksınız. Bugün Binali Bey'in açıklamasını gördünüz, ne diyor? 'HDP'nin oylarını elbette istiyorum' diyor. O HDP'nin oyunu baÅŸkası isteseydi demedikleri kalmazdı. Biz bu ikiyüzlü siyaseti de ortadan kaldıracağız" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.