Sosyal Medya

Güncel

Fransa'da güvenlik güçlerine, göstericilere ateş açma izni

Fransa'da başkenti Paris'in simge caddesi Şanzelize ve çevresinde yarın düzenlenecek 'Sarı Yelekliler' protestosuna yasak geldi. Bunun yanı sıra Nice, Marsilya ve Metz kentlerinde de eylemlere yasak konuldu. Fransa'da sarı yeleklilerin hafta sonu yapmayı planladığı gösteri sırasında güvenlik güçlerinin hayati tehlike durumunda 'ateş açmasına' izin verileceği bildirildi.



Fransa'da baÅŸkenti Paris'in simge caddesi Åžanzelize ve çevresinde yarın düzenlenecek "Sarı Yelekliler" protestosuna yasak konuldu.

Fransız polisinden yapılan açıklamada, yasağın sadece Paris'le sınırlı kalmayacağı. Nice, Marsilya ve Metz kentlerinin valiliklerine gönderilen yazıda eylemlere yasak getirildiÄŸi bildirildi.

Göstericilerin bu yasaklara raÄŸmen sokaÄŸa çıkıp çıkmayacağı merak konusu.

GÜVENLÄ°K GÜÇLERÄ°NE ATEÅž AÇMA Ä°ZNÄ° VERÄ°LDÄ°

Öte yandan, Independent'ın haberine göre, Fransız General Bruno Leray, Franceinfo radyosuna yaptığı açıklamada, ordunun, hafta sonu baÅŸkent Paris'te sarı yeleklilerin düzenleyeceÄŸi gösteri sırasında düzeni saÄŸlamak amacıyla 5 bin civarında polise destek olacağını söyledi.

Leray, güvenlik güçleri için "EÄŸer kendi yaÅŸamları ya da korudukları kiÅŸilerin yaÅŸamları tehlikeye girerse, ateÅŸ açabilirler" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.