Sosyal Medya

Güncel

Yunanlılar itiraf etti: Türkleri dahil etmezsek hayal kırıklığına uğrarız

Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Doğu Akdeniz'de yaşanan enerji krizine ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin oradaki ticari gelişmelere katılımını sağlamalıyız. Yoksa hayal kırıklığı yaşayabiliriz" dedi.



Eski Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı Nikos Kocias, DoÄŸu Akdeniz'de enerji alanındaki geliÅŸmelere iliÅŸkin, "Türkiye'nin oradaki ticari geliÅŸmelere katılımını saÄŸlamalıyız. Adil bir ÅŸekilde olmalı. EÄŸer her ÅŸeyi kendimize almaya çalışırsak büyük hayal kırıklığına uÄŸrayabiliriz." dedi.

Kocias, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Delfi Ekonomik Forumu'nda katılımcılara seslendi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili iliÅŸkilerde ABD etkisine deÄŸinen Kocias, "ABD'nin Türk Yunan iliÅŸkilerinde hakem olmasını bekleyemeyiz. Tabii ki tüm büyük güçlerin bizi çok sevmelerini isterim ama bu imkansız. Amerika ve diÄŸer güçler bölgede istikrar istiyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'yi dahil etmeliyiz"

Kocias öte yandan, Kıbrıs açıklarında Rum kesiminin tek taraflı doÄŸal gaz arama çalışmalarına ve son geliÅŸmelere iliÅŸkin, oradaki aramaların devam etmesinin ve doÄŸal gazın Avrupa'ya transferinin saÄŸlanması gerektiÄŸini ifade etti.

Türkiye'nin bölgedeki rolüne iliÅŸkin ise Kocias, "Türkiye'nin oradaki ticari geliÅŸmelere katılımını saÄŸlamalıyız. Adil bir ÅŸekilde olmalı. EÄŸer her ÅŸeyi kendimize almaya çalışırsak büyük hayal kırıklığına uÄŸrayabiliriz. Bu yüzden Türkiye'yi dahil etmeliyiz." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.