Sosyal Medya

Güncel

Bakan Akar'dan Pentagon dönüşü mesajlar: Otorite boşluğu uyarısı yaptık

Pentogon'daki temaslarına ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Akar "Suriye'den çekilme sırasında herhangi bir otorite boşluğu bırakılmaması hususunu hatırlattık" dedi. F-35, S-400 ve Patriot konusunda da karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulduğunu aktaran Akar "Bu konular üzerinde çalışmaya devam edeceğimiz, iki ülke arasında bu konudaki problemlerin çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimiz konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.



Pentogon'daki temaslarına iliÅŸkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Akar "Suriye'den çekilme sırasında herhangi bir otorite boÅŸluÄŸu bırakılmaması hususunu hatırlattık" dedi.
 
Bakan Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile görüÅŸmesine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın da bulunduÄŸu heyetle, Pentagon'daki muhataplarıyla bir araya geldiklerini belirten Akar, gerek karşılamada gerek ev sahipliÄŸinde gösterilen ilgiden duyduÄŸu memnuniyeti ifade etti.
 
"MÜCADELE KARARIMIZI BÄ°R KEZ DAHA TEYÄ°T ETTÄ°K"
 
Toplantıda öncelikli olarak terörle mücadele konusunun ele alındığını bildiren Akar, "PKK/PYD/YPG, DEAÅž ve FETÖ baÅŸta olmak üzere, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik. Bizim bu konudaki çalışmalarımıza onların da olumlu baktıklarını gördük." diye konuÅŸtu.
 
GörüÅŸmede FETÖ ile mücadelenin de konuÅŸulduÄŸunu aktaran Bakan Akar, "FETÖ elebaşının ve örgütün diÄŸer üyelerinin iadesi konusunu da gündeme getirdik. Önümüzdeki günlerde bunu da yakından takip etmeye devam edeceÄŸiz." dedi.
 
"OTORÄ°TE BOÅžLUÄžU UYARISI YAPTIK"
 
Akar, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın açıkladığı Suriye'den çekilme kararını hatırlatarak, ÅŸunları söyledi: "Çekilme kararının uygulanması konusunda karşılıklı görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunduk. Çekilme sırasında herhangi bir ÅŸekilde otorite boÅŸluÄŸu bırakılmaması hususunu da muhataplarımıza hatırlattık. BaÅŸlangıçtan itibaren üzerinde durduÄŸumuz Münbiç meselesi vardı, bunu da gündeme getirdik. Kendilerine YPG'li teröristlerin bir an önce Münbiç'i boÅŸaltması, sahip olduÄŸu ağır silahların toplanması ve yönetimin Münbiçlilere verilmesi konularını hatırlattık. Münbiç Yol Haritası'nın gerçekleÅŸmesi, buradaki gecikmenin önlenmesi ve bunun bir an önce sonuçlandırılması konusunu muhataplarımız da kabul etti ve bu konuda çalışacaklarını da ifade ettiler."
 
GÜVENLÄ° BÖLGE KONUSU
 
Güvenli bölge konusunu da ele aldıklarını vurgulayan Akar, "Bu konuda hem onların görüÅŸlerini dinledik hem de kendi görüÅŸlerimizi ifade ettik. Burada bir güvenli bölge oluÅŸturulmasının, özellikle PKK/YPG'li teröristlerin bu güvenli bölgeden çıkarılmasının, burada kontrolün Türkiye tarafından saÄŸlanmasının, oluÅŸacak güven ortamı içinde hala Türkiye'de misafir ettiÄŸimiz Kürt, Arap, Asuri, Keldanilerin de bulunduÄŸu Suriyelilerin bir an önce topraklarına, evlerine dönmelerinin saÄŸlanmasının gerektiÄŸinin altını çizdik." diye konuÅŸtu.
 
Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile ABD BaÅŸkanı Trump arasındaki telefon görüÅŸmesine deÄŸinen Akar, ÅŸunları kaydetti:
 
"GÖRÜÅž ALIÅžVERİŞİNE DEVAM EDECEĞİZ"
 
"Söz konusu görüÅŸmede varılan bazı mutabakat noktalarının olumlu yansımalarını burada memnuniyetle müÅŸahade ettik. Stratejik ortağımız olan ABD'li muhataplarımızın bizim güvenlik endiÅŸelerimizi paylaÅŸtığını da gerçekten yakından görme fırsatı bulduk. Ayrıca F-35, S-400 ve Patriot konusunda da karşılıklı bilgi, görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunduk. Bu konular üzerinde çalışmaya devam edeceÄŸimiz, iki ülke arasında bu konudaki problemlerin çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceÄŸimiz konusunda da mutabık kaldık. GörüÅŸ alışveriÅŸine devam edeceÄŸiz. Önümüzdeki günlerde bu konularda bazı geliÅŸmeler olması için elimizden gelen gayreti göstereceÄŸiz."
 
Akar, hedeflerinin sadece teröristler olduÄŸunu vurgulayarak, "Bizim Kürt kardeÅŸlerimizle, Suriye'deki Arap kardeÅŸlerimizle ve diÄŸer etnik ve dini gruplarla hiçbir sorunumuz yok. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir, DEAÅž'tır, PKK/YPG'dir. Bazıları PKK’yı Kürtler olarak nitelendiriyor. Bu, son derece yanlıştır. Nasıl DEAÅž Müslümanları temsil etmiyorsa, terör örgütü PKK/YPG de Kürtleri temsil etmemektedir. Unutulmamalıdır ki PKK, PYD, YPG aynı terör örgütüdür." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.