Sosyal Medya

Güncel

Newsweek dergisinden, Prens Selman'a Uygur niyet okuması

Suudi Prens Selman'ın Çin ziyaretinde Pekin yönetimine terör ve aşırıcılıkla mücadeleye destek açıklamaları yapmasını değerlendiren Newsweek dergisi, "Suudi Arabistan Çin'de Müslümanlar için kurulan toplama kamplarını savunuyor." şeklinde yorumlandı.



Suudi Arabistan Prensi Bin Selman, Asya turunun son ayağında Çin'de görüÅŸmelerde bulundu. Suudi Prens, önce Çin DışiÅŸleri Bakanı Vang Yi ve BaÅŸbakan Yardımcısı Han Cıng ile görüÅŸtü, sonra Çin Devlet BaÅŸkanı Åži Cinping ile bir araya geldi.

GörüÅŸmeler çerçevesinde ikili ticari ve milyar dolarlık anlaÅŸmalar, Suudi haberi ajansı SPA tarafından basına duyurulurken, Suudi Prens'in Sincan Uygur Bölgesi'ndeki kamplarla uluslararası toplumun eleÅŸtirilerinin odağında olan Çin'e terör ve aşırılıkla mücadelede saygı ve desteÄŸini sunması, "Suudi Arabistan Çin'de Müslümanlar için kurulan toplama kamplarını savunuyor." ÅŸeklinde yorumlandı.

Suudi Arabistan Prensi Bin Selman, gün içinde Pekin'de Çin - Suudi Arabistan Yüksek Düzeyli Ortak Komitesi'nin üçüncü toplantısında BaÅŸbakan Yardımcısı Han ile görüÅŸtü.

Çin haber ajansı Åžinhua, Suudi Prens'in burada "Suudi Arabistan, Çin'in ulusal egemenlik, güvenlik ve istikrarını koruma çabalarını destekliyoruz. Dışarıdan Çin'in iç iÅŸlerine müdahale edilmesine karşı çıkıyoruz." ifadesini kullandığını aktardı.

Ayrıca, Çin Devlet BaÅŸkanı Åži ile Büyük Halk Salonu'nda görüÅŸen Suudi Prens Bin Selman'ın, "Çin'in, ulusal güvenliÄŸi korumak için terörle ve aşırıcılıkla mücadele önlemleri alma hakkına saygı duyuyor ve destekliyoruz. Çin ile iÅŸ birliÄŸini güçlendirmeye hazırız." ifadeleri dikkati çekti.

Uluslararası toplumda gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle tepki gören Veliaht Prens Bin Selman'ın söz konusu açıklamalarını Newsweek dergisi, "Suudi Arabistan'ın Muhammed Bin Selman'ı Pekin ziyaretinde Çin'in Müslümanlar için kullandığı toplama kamplarını savundu." manÅŸetiyle okurlarına duyurdu.

Gazete ayrıca, ziyareti "Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahÅŸice katledilmesi nedeniyle Batılı ülkelerin hedefinde olan Suudi Prens Bin Selman'ın Çin ziyaretini yeni müttefikler oluÅŸturma çabası" olarak yorumladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.