Sosyal Medya

Güncel

Filipinler'de Bangsamoro Geçiş Hükümeti atandı

Filipinler'in güneyindeki Moro Müslümanlarına daha kapsamlı bir özerklik sağlanmasını öngören Bangsamoro Organik Yasası (BOL) referandumunun ardından Devlet Başkanı Rodrigo Roa Duterte, bölgeyi yönetecek Bangsamoro Geçiş Otoritesinin (BTA) üyelerini atadı.



BaÅŸkent Manila'daki baÅŸkanlık sarayı Malacanang'da düzenlenen törende, BOL kapsamında Müslüman Mindanao Özerk Bölgesi (ARMM) yerine kurulan Müslüman Mindanao'da Bangsamoro Özerk Bölgesi'ni (BARMM) 3 yıl yönetecek geçiÅŸ hükümetinin 80 üyesi yemin etti.

Törende konuÅŸan Duterte, BARMM'nin bir seçim vaadi deÄŸil, Filipinler'in ortak isteklerinin hayata geçirilmesi olduÄŸunu söyledi.

Duterte, "Tüm hayallerimizin tahakkuku ve on yıllardır kalkınmaya engel silahlı mücadelenin sonlandırılması olacak. Hükümetinize, Bangsamoro'da daha iyi bir idare ve kapsayıcı siyasi yetkileri saÄŸlamak adına size teslim edilen tüm kaynakları kullanacağınızın garantisini veriyorum. Hukukun üstünlüÄŸü, iyi yönetiÅŸim ve en kıymetli demokratik deÄŸerlerimiz doÄŸrultusunda kurumsallaÅŸmaya karşı yükümlülüÄŸünüzü asla terk etmemenizi rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni BARMM'nin, Müslümanların, Hristiyanların ve Lumadların barış içerisinde bir arada varoluÅŸ yeri olacağını ve geçmiÅŸin acı hatıralarının unutulacağını ümit ettiÄŸini kaydeden Duterte, "Barışa giden yol uzun ve engebeli olsa da biz en son noktaya ulaÅŸtık." dedi.

Törende, Moro Ä°slami KurtuluÅŸ Cephesi (MÄ°KC) lideri Hacı Murat Ä°brahim, Bangsamoro Özerk Bölgesi BaÅŸbakanı tayin edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.