Sosyal Medya

Tanzim Satış noktasında 10 günde 2 bin 894 ton sebze satıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 34 ilçede 50 yerdeki tanzim satış noktalarında, 10 günde 2 bin 894 ton sebzenin satıldığını açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yürütülen 'Enflasyonla Topyekun Mücadele' kampanyasına destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da desteÄŸiyle 50 farklı noktada kurulan tanzim satış noktalarında vatandaÅŸlara 8 çeÅŸit sebze, uygun fiyatta satılıyor.

Bu kapsamda, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi iÅŸtiraki BELTUR tarafından yürütülen tanzim satışlarında 10 günde 2 bin 894 ton sebze satışı gerçekleÅŸti.

Bu sürede bin 222 ton domates, 843 ton patates, 436 ton soÄŸan, 144 ton ıspanak, 111 ton çarliston biber, 62 ton sivri biber, 43 ton salatalık ve 33 ton patlıcan vatandaÅŸa satıldı. Ä°stanbullular, en çok domates satın aldı.

DOMATES 3, PATATES-SOÄžAN 2 LÄ°RA

BELTUR Genel Müdürü Ahmet Ketenci,  kurulan tanzim satış noktalarında; domatesin 3, patatesin 2, soÄŸanın 2, patlıcanın 4.5, salatalığın 4, ıspanağın 4, çarliston bibe ve sivri biberin 6 liradan satıldığını söyledi.

Vatandaşın tanzim satış noktalarına yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸini dile getiren Ketenci, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Tanzim satış noktalarıyla ülke genelinden toplanan birinci sınıf kaliteli ürünleri, üreticiden tüketiciye direkt ulaÅŸtırıyoruz. VatandaÅŸlarımız, tanzim satış noktalarına yoÄŸun ilgi gösteriyor, bu noktalardan sebze ihtiyaçlarını gideriyor. VatandaÅŸlarımızın rahatça alışveriÅŸ yapabilmeleri için çadırları büyütmeye baÅŸladık."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.