Sosyal Medya

Güncel

Netflix'in Organize İşler ısrarının sebebi ortaya çıktı

Dünyada toplam abone sayısı 2018 sonu itibariyle 140 milyona yaklaşan dijital yayın platformu Netflix, abone sayısının çoğunun Amerika'daki kullanıcılarından oluşmasından rahatsız gözüküyor. Bu yüzden son 1 yıl içerisinde İngilizce dışında 80 ayrı dilde daha yayına başladı. Dünya pazarında agresif bir şekilde genişlemeyi hedefleyen Netflix, bunun bir ayağı olarak da Türkiye'yi görüyor. En büyük fırsat olarak ise gişe başarısı kaçınılmaz olan Organize İşler: Sazan Sarmalı filmini tercih etmiş gözüküyor.



Sinema dünyasının son günlerden gündeminden düÅŸmeyen konusu Netflix-Organize Ä°ÅŸler flörtü oluyor. Film yapımcıları ve sinema salon iÅŸletmeleri arasında yaÅŸanan kriz en çok Netflix'e yaramış gözüküyor. Her yıl 8-9 milyon yeni üyeye ulaÅŸma hedefi olan firma, bu yüzden farklı diller ve farklı ülkelere yönelik içerik üretimini artırdı. Türkiye tam da bu noktada Netflix için güzel bir seçenek halinde.

Dünya üzerinde toplam 139 milyon 260 bin aboneye sahip dijital yayın platformunun, yıllık büyüme hedefi 8-9 milyon üye olarak belirlenmiÅŸ durumda. Amerika'da hali hazırda 5 kiÅŸiden birinin Netflix üyesi olması firmanın dünya genelinde büyümesi için ekstra bir efor sarf etmesi gerektiÄŸinin kanıtı niteliÄŸinde. Türkiye dizi-film sektörüne Hakan: Muhafız ile hızlı bir giriÅŸ yapan ve büyük bir baÅŸarı ivmesi yakalayan Amerikan firması, Türkiye'de içerik havuzunu geniÅŸletmek için hiç bir masraftan kaçınmıyor. Bu doÄŸrultuda Organize Ä°ÅŸler gibi giÅŸesi garanti ve hazır seyirciye sahip bir projede ısrarcı oldular.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.