Sosyal Medya

Güncel

Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapattı

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları İsrail polisi tarafından kapatıldı.



Siyonist İsrail polisi Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapattı. Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları İsrail polisi tarafından kapatıldı. 
 
Ürdün Vakıflar, Mukaddesat ve İslami İşler Bakanlığı'na baÄŸlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa'nın 2003'ten bu yana giriÅŸ çıkışlara kapalı tutulan doÄŸu surlarındaki Rahmet Kapısı'nın dün İsrail polisi tarafından zincirlendiÄŸini duyurmuÅŸtu.
 
İsrail makamlarından, Rahmet Kapısı'na vurulan zincirlerin derhal kaldırılması, İsrail polisinin Harem-i Åžerif'e yönelik saldırılarının durdurulması ve Mescid-i Aksa'nın tarihi ve dini statükosuna saygı gösterilmesini isteyen Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Ürdün HâÅŸimi Krallığı'nın Mescid-i Aksa'nın dini ve resmi tek sorumlusu olduÄŸunun altını çizmiÅŸti.
 
Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Åžeyh Ömer el-Kisvani ise yaptığı açıklamada, birkaç saat kapalı tutulan Mescid-i Aksa'nın kapılarının yeniden açıldığını belirtti.
 
Åžeyh Kisvani, İsrail polisinin Harem-i Åžerif’teki Müslümanlara ve vakıf görevlilerine saldırarak darbettiÄŸini, aralarında Kudüs İslami Vakıflar İdaresi görevlilerinin bulunduÄŸu birçok Filistinliyi de gözaltına aldığını ifade etti.
 
Rahmet Kapısı Bölgesi 2003 Yılında Kapatılmıştı
 
Rahmet Kapısı bölgesi, İsrail polis müfettiÅŸi tarafından 2003 yılında "terörist bir yapılanma" olduÄŸu iddiasıyla kapatılmıştı.
 
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin tüm itirazlarına raÄŸmen İsrail polisi, Rahmet Kapısı'nın kapatılması kararını her yıl yinelemiÅŸ ve dosyayı İsrail mahkemesine taşımıştı.
 
İsrail polisi "bu karara" istinaden, Rahmet Kapısı bölgesinin Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'ne baÄŸlı İmar Komitesi tarafından restore edilmesine de izin vermiyor.
 
İşgal altındaki DoÄŸu Kudüs'ün Eski Åžehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliÄŸini taşıyor.
 
Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun da yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduÄŸu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduÄŸunu savunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.