Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da 53 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı

FETÖ şüphelilerin yakalanmasına yönelik bu sabah birçok ilde düğmeye basıldı. İstanbul merkezli 15 ilde TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada 53, Muğla ve Kocaeli merkezli düzenlenen operasyonlarda çoğu muvazzaf asker 38, kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ise 37 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Operasyonda 'Kozmik Bacı' lakaplı Yasemin Ören'in de bulunduğu 26 kişi yakalandı. Son olarak İzmir'de aralarında mahrem sorumlular, askerler ve kamuya sızan kripto örgüt üyelerinin de bulunduğu 176 kişi için gözaltı kararı verildi.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruÅŸturmada, 53 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.
 
53 MUVAZZAF HAKKINDA GÖZALTI KARARI
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik soruÅŸturmada, örgüt içi haberleÅŸme amacıyla ankesör ve sabit kontörlü hat kullandığı tespit edilen aralarında 1 albay,  2 binbaşı ve 1 yüzbaşının bulunduÄŸu 53 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruÅŸturma kapsamında, örgüt içi haberleÅŸme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hat kullananlara yönelik Emniyet Genel MüdürlüÄŸü ve Ä°stanbul Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalarda bazı ÅŸüpheliler tespit edildi. 
 
15 Ä°LDE EÅž ZAMANLI OPERASYON
 
Bu kapsamda, 19'u Jandarma Komutanlığında, 19'u Kara Kuvvetleri Komutanlığında, 7'si Hava Kuvvetleri Komutanlığında, 8'i de Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 53 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Åžüphelilere yönelik arama ve el koyma kararı da alındı.
 
Hakkında gözaltı kararı verilen 1 albay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 8 üsteÄŸmen, 3 teÄŸmen, 25 astsubay ve 13 uzman çavuÅŸun yakalanması için Ä°stanbul merkezli 15 ilde, Ä°stanbul Ä°l Jandarma Komutanlığınca operasyon baÅŸlatıldı.
 
TSK YAPILANMASINA BÄ°R OPERASYON DAHA
 
Kocaeli merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruÅŸturması kapsamında 15'i muvazzaf 20 askeri personelin yakalanması için eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlatıldı.
 
Kocaeli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının FETÖ/PDY'nin "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması"na yönelik soruÅŸturması doÄŸrultusunda, 15'i muvazzaf, 3'ü görevden uzaklaÅŸtırma, biri istifa eden ve biri emekli, 20 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Åžüphelilerin yakalanması için Kocaeli Emniyet MüdürlüÄŸü KOM Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri tarafından Kocaeli, Ä°stanbul, Ä°zmir, Yalova, Kırıkkale ve Balıkesir'de eÅŸ zamanlı operasyon düzenlendi.
 
Åžüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.
 
MUVAZZAF ASKERLER GÖZALTINA ALINDI
 
MuÄŸla merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik 14'ü muvazzaf asker, 18 kiÅŸinin yakalanması için operasyon baÅŸlatıldı.
 
MuÄŸla Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca örgütün TSK'daki mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen soruÅŸturma kapsamında, "ardışık arama" sistemiyle haberleÅŸtikleri tespit edilen 14'ü muvazzaf asker, 18 kiÅŸi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
Åžüphelilerin yakalanması için MuÄŸla Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekiplerince MuÄŸla, Ankara, Ä°stanbul, Ä°zmir, Adana, Gaziantep, Samsun, Zonguldak, Balıkesir, Kocaeli ve Bingöl'de eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlatıldı.
 
FETÖ'NÜN KADIN YAPILANMASINA DA OPERASYON
 
Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturmada FETÖ'nün kadın yapılanmasında etkin rolü olan 'Kozmik Bacı' lakaplı Yasemin Ören'in de bulunduÄŸu 30 kiÅŸi yakalandı.
Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığından yapılan açıklamaya göre, ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ mensuplarını ardışık ÅŸekilde arayarak örgüte taban oluÅŸturmaya çalışan Yasemin Ören ve ÅŸüpheli ile irtibatlı kiÅŸilerin bulunduÄŸu 37 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
 
'KOZMÄ°K BACI' YAKALANDI
 
Örgütün kadın yapılanmasında etkin rolü bulunduÄŸu ve FETÖ terör örgütü üyeliÄŸinden hakkında soruÅŸturma ya da dava bulunan kiÅŸilerin eÅŸleri olan kadınlarla irtibat saÄŸladığı tespit edilen Ören ile eÅŸi Nihat Ören, Ankara'da saklandıkları evde gözaltına alındı.
 
Yasemin Ören'in kaldığı evde yapılan aramada, döviz ve TL cinsinden yüksek miktarda para ele geçirildi. Operasyon kapsamında, Yasemin Ören ve eÅŸinin yanı sıra Ören'in en fazla iletiÅŸim halinde olduÄŸu, hakkında Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yakalama kararı bulunan Hatice Gökçe ve eÅŸi Adem Gökçe'nin dahil olduÄŸu çoÄŸu kadın 30 ÅŸüpheli gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınanların, ifade iÅŸlemleri için Ankara Emniyet MüdürlüÄŸüne getirileceÄŸi, diÄŸer ÅŸüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüÄŸü öÄŸrenildi.
 
52 MUVAZZAF ASTSUBAY HAKKINDA GÖZALTI KARARI
 
Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruÅŸturması kapsamında Jandarma Genel Komutanlığında görevli 52 muvazzaf astsubay hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı bildirildi.
 
Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığından yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleÅŸtikleri ve daha önce yapılan operasyonlarda etkin piÅŸmanlıktan yararlananların ifade ve teÅŸhisleri ile örgütle irtibatları belirlenen 52 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı belirtildi.
 
Åžüphelilerin tamamının muvazzaf olduÄŸuna yer verilen açıklamada, gözaltı iÅŸlemlerinin Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesince sürdürüldüÄŸü kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.