Sosyal Medya

CHP -İYİ Parti Gaziantep'te Celal Doğan'ı aday gösterecek

CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için; Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve geçen dönem HDP Milletvekili olan Celal Doğan'ı aday göstereceği iddiası, siyaset kulislerini hareketlendirdi.



CELAL DOÄžAN'DAN Ä°LK AÇIKLAMA

Gaziantep GAP Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Celal DoÄŸan, iddiaları doÄŸrulayarak birkaç gün içinde adaylığının açıklanacağını duyurdu.

'EVET, ADAYIM'

DoÄŸan, adaylığı için büyük talep geldiÄŸini vurguladı. Aday olması konusunda baÅŸta CHP Gaziantep il ve ilçe örgütleri olmak üzere kamuoyunun birçok kesminden talep geldiÄŸini belirten DoÄŸan, siyasilerden ve halktan gelen yoÄŸun istek üzerine aday olduÄŸunu açıkladı.

 

CELAL DOÄžAN KÄ°MDÄ°R?

Celal DoÄŸan, 1 AÄŸustos 1943’de Gaziantep’in Nizip Ä°lçesi, Çanakçı Köyü’nde doÄŸdu.

Ä°lköÄŸrenimini Çanakçı Köyü Ä°lkokulu’nda, orta öÄŸrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1973–1977 yılları arasında serbest avukatlık yapan Celal DoÄŸan, 1977 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili seçildi. 1980’e kadar milletvekilliÄŸine devam eden DoÄŸan, bu görevinden sonra tekrar serbest avukatlığa döndü.
1989 yerel seçimlerinde Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı’na aday olan ve bu göreve seçilen Celal DoÄŸan, 1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.

1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor Kulüp BaÅŸkanlığı görevini de yürüten DoÄŸan, Aysel DoÄŸan ile evli ve iki çocuk babasıdır.

HDP'nin 2015 genel seçimlerinde Gaziantep 1.sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve seçimleri Kazanarak HDP'nin Gaziantep

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.