Sosyal Medya

Güncel

Gizli tanık anlattı… FETÖ elebaşı iş adamlarına ayrı, çalışanlara ayrı rakam gönderiyordu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 86 sanık hakkında açılan davada celse arası kapalı oturumda beyanda bulunan gizli tanıkların beyanları okundu. Gizli tanık Boran, 'İş dünyası bunların elindeydi. Bu insanları kendi içlerinde tutmaya çalışıyorlardı. Akşamları, pazarları, bayramlarda bu insanları bırakmazlardı. Devamlı etkinlik yaparak insanları örgütün içinde tutmaya



Ä°stanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada görülen duruÅŸmada Mahkeme BaÅŸkanı, celse arası kapalı oturumda gizli tanık "Boran", "Berat" ve "Demir'in" beyanlarının alındığını belirterek, bu beyanların okunacağını söyledi. Üye hakimler de, gizli tanıklar Boran, Berat ve Demir'in kapalı oturumda verdiÄŸi beyanlarını okudu.

"17 ARALIK VE GEZÄ° OLAYLARINDAN SONRA DEĞİŞİK BÄ°R HALE BÜRÜNDÜLER..."

Gizli Tanık Boran, FETÖ terör örgütüyle 2007-2008 yıllarında yurtdışı organizasyonlarında tanıştığını belirterek, "Yurtdışından getirdikleri insanlarla arkadaÅŸlık yapıyorduk, o ÅŸekilde dostluklarımız oldu. Benim örgütün tanıdığım kısmı tamamıyla iÅŸ adamlarıydı. Ä°ÅŸ adamlarının derneklerine üyeliÄŸimiz vardı. 17 Aralık ve Gezi olaylarından sonra deÄŸiÅŸik bir hale büründüler ve ben ondan sonra iliÅŸkimi kopardım" dedi. ÿÖrgütün iÅŸ adamlarını her koldan etkisi altına almaya çalıştığını kaydeden gizli tanık Boran ÿ"Ä°ÅŸ dünyası bunların elindeydi. Bu insanları kendi içlerinde tutmaya çalışıyorlardı. AkÅŸamları, pazarları, bayramlarda bu insanları bırakmazlardı. Devamlı etkinlik yaparak insanları örgütün içinde tutmaya çalışırlardı" dedi.

Ä°Åž ADAMLARINA 100 DOLAR, NORMAL ÇALIÅžANLARA 1 DOLAR GÖNDERÄ°YORDU

"Ciddi bir hurafe çılgınlığı var, Fetullah'ın söylediÄŸi her ÅŸey gerçek zannediliyordu" diyen gizli tanık Boran, "Örgütün saçma sapan ritüelleri vardı. DoÄŸan çocuklara isim yazma, muska yazma gibi. Ben bunların hepsinin hurafe olduÄŸunu bildiÄŸim için çok bu iÅŸlere girmezdim. GirmediÄŸim için dışlandım, hatta fiÅŸlendim de diyebilirim. O insanlara görev vermezlerdi. Ä°ÅŸ adamlarının çocuklarının ismini bizzat Fetullah Gülen koyuyordu. Erkek çocuÄŸunun ismi 'Fetullah', kız çocuÄŸunun ismi 'Gülen' olan insanlar vardı bu iÅŸ adamlarının içinde. ÿFetullah Gülen iÅŸ adamlarına 100 dolar, normal çalışanlara 1 dolar gönderiyordu. Biz o dolarların anlamını 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde öÄŸrendik. Ä°ÅŸ adamlarının cüzdanlarının bir kenarında onun gönderdiÄŸi para her zaman dururdu. BereketlendirdiÄŸine inanıyorlar. Bu sistemi, iÅŸ adamlarının dernekleÅŸmesini yürüten örgüt adına en yetkili kiÅŸi Mustafa Muhammet Günay'dır (Firari sanık). Örgütün iÅŸ adamlarını yöneten kiÅŸilerden birisidir" ifadelerini kullandı.

 GÖZLERÄ°NE KESTÄ°RDÄ°KLERÄ° Ä°Åž ADAMLARINA FAHRÄ° KONSOLOSLUK SATILIYORDU

Bütün organizasyonların ABD ile yapıldığını ifade eden gizli tanık Boran, "Telefonla görüÅŸülürse o telefon atılırdı ya da ABD'ye gidilirdi. Uganda fahri konsolosluÄŸunu yurt dışına çıkarken gümrük geçiÅŸlerinde kullanıyordu, dokunulmazlığı vardı. Gözlerine kestirdikleri iÅŸ adamlarına fahri konsolosluk satılıyordu bir zamanlar. 1 milyon dolar, 2 milyon dolar. Bu ÅŸekilde fahri konsolosluk dağıtılıyordu. Afrika ülkeleriyle araları iyi olduÄŸundan dolayı oradan talep ediliyordu fahri konsolosluk. Mustafa Muhammet Günay (firari sanık), kendisi satıyordu bu fahri konsoloslukları. 17 / 25 Aralık baÅŸarılı olsaydı ekonomi bakanlığına getirilecek kiÅŸi Günay'dı. Kendisi zaten bunu dile getiriyordu, saÄŸda solda bakanlık dağıtıyordu. Ä°ÅŸin içinde olduÄŸunuz zaman Günay'a uzak kalmanız mümkün deÄŸil. 'Bugün ABD'ye gittim hocayla ÅŸunu görüÅŸtüm, geçen gittim bunu görüÅŸtüm' diyordu" ÅŸeklinde konuÅŸtu.ÿ

 HÜKÜMETÄ°N DEVRÄ°LECEĞİ SÖYLENÄ°YORDU

Gizli tanık Demir de ÿüniversite okuduÄŸu 2006-2007 yıllarında örgütle tanıştığını, ardından nakliye ÅŸirketine ortak olduÄŸunu kaydederek, "FÄ°ADER" üye oldum. Ancak resmi olarak üye deÄŸildim, FÄ°ADER'de görev yapıyordum. Beni Ä°stanbul'a davet ettiler, FETÖ'ye destek olmamı istediler, büyük ÅŸirket ve sahipleriyle tanıştırdılar. Onların güvenini kazanmamı istediler. Bunu da baÅŸardım" dedi.

Ä°ÅŸ adamlarından himmet toplandığını söyleyen gizli tanık Demir, "17 - 25"den sonra para trafiÄŸinin yükseltilmesi gerektiÄŸi, bu para trafiÄŸinin yükseltilerek iyi yerlere gelineceÄŸi, hükümetin devrileceÄŸi söyleniyordu. Fetullah Gülen'in sürekli videoları izletilerek bu kiÅŸilere Fetullah Gülen'i sevdirme politikası izleniyordu. Çok yüksek miktarda paralar toplanıyordu. Paralar büyük paralardı. O tarihlerde çok büyük para trafiÄŸi oldu. Haksızlıklar karşısında susmayarak tanık olmaya karar verdim. 50'ye ÿyakın iÅŸadamıyla birlikteydim. Bin dolar lazım dendiÄŸinde çıkarıp para verecek bir sürü iÅŸ adamı vardı toplantı. Toplantılar benim ofisimde de ÿyapılırdı. Operasyonlar sıklaşınca kafeler tercih edildi. Para trafiÄŸi o ÅŸekilde saÄŸlandı. Ben de para veriyordum. Kazandığımın yarısını veriyordum. TUSKON toplantılarına katılmadım. FÄ°ADER'in ÿorganizasyonlarında yer aldım" diye konuÅŸtu.

HÄ°MMET KARÅžILIÄžINDA Ä°ÅžADAMLARINA FETULLAH GÜLEN'Ä°N SAATLERÄ° HEDÄ°YE EDÄ°LÄ°YORDU

Toplanan paraların Ä°stanbul Ä°l Ä°mamına verildiÄŸini anlatan gizli tanık Demir, ÿ2014 yılında BaÄŸcılar Tekstilken'tte yapılan himmet toplantısında davanın sanıklarından Faruk Güllü'nün de olduÄŸunu iddia etti. ÿDemir, ÿhimmet karşılığında iÅŸ adamlarına Fetullah Gülen'in saatlerinin hediye edildiÄŸini, söz konusu saatleri de emniyete teslim ettiÄŸini sözlerine ekledi.

 Ä°DDÄ°ANAME

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından TUSKON'a yönelik yapılan FETÖ soruÅŸturması sonucu hazırlanan iddianamede, firari ÅŸüpheliler Fetullah Gülen, TUSKON BaÅŸkanı BaÅŸkanı Rızanur Meral, TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "Silahlı terör örgütü yöneticiliÄŸi" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 3'er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis ÿ25 yıl 6'ÅŸer ÿaya kadar hapis cezası talep ediliyor. Eski Ä°BB BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ'ın damadı iÅŸadamı Ömer Faruk Kavurmacı ve iÅŸ adamı Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduÄŸu 83 iÅŸ adamı hakkında ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla ÿkadar hapis cezası isteniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.