Sosyal Medya

Güncel

İsrailli askeri pilotun cesedi 56 yıl sonra bulundu

Eğitim uçuşu sırasında uçağı düşen İsrail ordusunda görevli bir pilotun cesedinden geriye kalanlar kazadan 56 yıl sonra bulundu.



Ä°srail ordusundan yapılan açıklamada, 1962'de yaÅŸanan kazanın ardından cenazesine ulaşılamayan Yakir Naveh adlı askeri pilotun cesedinin kalıntıları ile kaza sonucu düÅŸen uçağın parçaları ülkenin kuzeyindeki Taberiye (Celile) gölünde bulunduÄŸu ifade edildi.

Naveh'in cesedinin bulunması için gölün tabanında oluÅŸan tortuyu eleyen yeni bir teknolojinin kullanıldığı belirtilen açıklamada, 25 Ekim'de bulunan kalıntılar çıkarılarak kimlik tespiti için adli tıp kurumuna gönderildiÄŸi kaydedildi.

Yapılan testin ardından kalıntıların Naveh'e ait olduÄŸu anlaşılırken, kazada ölen pilotun ailesinin bilgilendirildiÄŸi dile getirildi.

Ä°srail ordusu, Yakir Naveh için 13 Kasım'da baÅŸkent Tel Aviv'deki askeri mezarlıkta cenaze töreni düzenleneceÄŸini duyurdu.

Orduda eÄŸitim pilotu olarak görev yapan Naveh ve bir pilot adayını taşıyan uçak Mayıs 1962'de eÄŸitim uçuÅŸu sırasında motorunun durması üzerine Taberiye gölüne düÅŸmüÅŸtü.

Kazada ölen pilot adayının cenazesi bir yıl sonra bulunurken, Naveh'in cesedi bulunamamıştı.

Ä°srail ordusu, 2000 yılında Naveh'in cesedini bulmak için yeniden aramalara baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.