Sosyal Medya

Güncel

Fatih sondaj gemisi ilk seferine çıkıyor

Türkiye’nin envanterine kattığı yeni nesil sondaj gemisi Fatih, Cumhuriyetin 95’inci kuruluş yıl dönümünde ilk sondaj seferine çıkıyor.



Türkiye’nin envanterine kattığı yeni nesil sondaj gemisi Fatih, Cumhuriyet’in 95’inci kuruluÅŸ yıldönümünde 29 Ekim Pazartesi günü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımlarıyla sondaja baÅŸlayacak.

Ä°LK SEFER AKDENÄ°Z'E!
Antalya'daki 9. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk sondaj gemisi Fatih'in Antalya açıklarında çalışmalarını sürdürdüÄŸünü belirten Dönmez, "Gemimiz ay sonunda Akdeniz'de ilk sondajını gerçekleÅŸtirecek. Ä°nÅŸallah, ikinci gemiyi de yakın zamanda filomuza katacağız" ifadelerinde bulunmuÅŸtu.

TÜRK SAVAÅž GEMÄ°LERÄ° KORUYACAK
Sondaj çalışmaları Antalya açıklarında Kıbrıs adasının batısında Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde yapılacak. Fatih sondaj gemisi Türk savaÅŸ gemilerinin koruması altında faaliyet gösterecek.

2011 Güney Kore yapımı Fatih, 6’ncı nesil olarak adlandırılıyor ve en ileri teknolojik özelliklere sahip. Alanya-1 kuyusu ile sondaja baÅŸlaması planlanan Fatih Sondaj Gemisinde, toplamda 200’den fazla yerli-yabancı uzman görev alacak. 229 metre boyunda olan Fatih 12 bin 200 metre derinlikte çok yüksek basınç altında deniz sondajı yapabilme becerisini haiz, aktif konumlanma (dynamic positioning) teknolojisiyle donatılmış, 6. jenerasyon bir sondaj gemisi. Gemide iki kulede de sondaj yapabilecek ekipmanlar bulunuyor. Uluslararası kural ve düzenlemelere uygun operasyon gerçekleÅŸtirmeye uyumlu Fatih Sondaj Gemisi, iÅŸ güvenliÄŸi standartlarına tümüyle uygun ve çevre dostu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.